מקרוני עם מלא גבינה
"מק אנד צ'יז", המנה האמריקאית המסורתית, אפויה בתנור עם רוטב בשמל, פסטה פשוטה והמון גבינות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
500 גרם פסטה קצרה
100 גרם גבינת צ'דר מגוררת
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם גבינת צהובה מגוררת
1/2 כפית צ'ילי (לא חובה)
מעט מלח
מעט פלפל שחור
50 גרם גבינת פרמזן לפיזור מעל המקרוני
5 פרוסות לחם לבן ללא הקשה, מפורר במיקסר עם 50 גרם חמאה מומסת
לבשמל:
100 גרם חמאה
200 גרם (1/2 1 כוסות, פחות כף) קמח
450-500 מ"ל (כ-2 כוסות) חלב
מעט אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מינוס 2 דקות מזמן ההכנה. מסננים ומניחים בצד.
2 מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר ומסירים מהאש. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהוא נטמע היטב בחמאה המומסת. מחזירים לאש ולאט לאט מוסיפים את החלב, כ-½ כוס בכל פעם. לא מפסיקים לערבב, כדי שלא ייווצרו גושים (התהליך לוקח כ-15 דקות על אש נמוכה-בינונית). מוסיפים את מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.
3 מערבבים את הפסטה עם הבשמל, הגבינות ומתבלים.
4 מעבירים את התערובת לכלי חסין אש מפזרים את 50 גרם הפרמזן הנותרים ואת פירורי הלחם מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות. לפני ההגשה לתת למקרוני להתקרר כ-5 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!