אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מקרוני עם מלא גבינה

"מק אנד צ'יז", המנה האמריקאית המסורתית, אפויה בתנור עם רוטב בשמל, פסטה פשוטה והמון גבינות

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 30/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם פסטה קצרה

100 גרם גבינת צ'דר מגוררת

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

100 גרם גבינת צהובה מגוררת

1/2 כפית צ'ילי (לא חובה)

מעט מלח

מעט פלפל שחור

50 גרם גבינת פרמזן לפיזור מעל המקרוני

5 פרוסות לחם לבן ללא הקשה, מפורר במיקסר עם 50 גרם חמאה מומסת

לבשמל:

100 גרם חמאה

200 גרם (1/2 1 כוסות, פחות כף) קמח

450-500 מ"ל (כ-2 כוסות) חלב

מעט אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מינוס 2 דקות מזמן ההכנה. מסננים ומניחים בצד.

2 מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר ומסירים מהאש. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שהוא נטמע היטב בחמאה המומסת. מחזירים לאש ולאט לאט מוסיפים את החלב, כ-½ כוס בכל פעם. לא מפסיקים לערבב, כדי שלא ייווצרו גושים (התהליך לוקח כ-15 דקות על אש נמוכה-בינונית). מוסיפים את מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט.

3 מערבבים את הפסטה עם הבשמל, הגבינות ומתבלים.

4 מעבירים את התערובת לכלי חסין אש מפזרים את 50 גרם הפרמזן הנותרים ואת פירורי הלחם מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות. לפני ההגשה לתת למקרוני להתקרר כ-5 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!