אוכל
תמונת AVI׃ mako

פטה מלכותי

תענוג צרוף, ארוך אך משתלם. בשר עסיסי ועשיר עם אגוזים ותבלינים בבצק פריך

יונתן רושפלד | מאסטר שף | פורסם 25/08/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (9 מנות):

1 ק"ג בצק עלים

למילוי:

300 גרם שקדי עגל טריים

2 כפות חומץ לבן

2 כפות פיסטוקים ירוקים

חצי כוס ערמונים קלופים מואקום

כף צנוברים

1/3 כוס שקדים

מלח

פלפל

200 גרם כבד אווז טרי חתוך לקוביות גדולות של 3 ס"מ

1 ק"ג בשר בקר שמן טחון דק (30% שומן)

חצי כוס פורט

חצי כוס ברנדי

כף עלי תימין

כף סוכר

כף מחית כמהין שחורות

חצי כוס ציר עגל מצומצם מאוד (לא חובה)

2 חלמונים טרופים עם מעט מים

אופן ההכנה:

מכינים מראש בצק עלים מרודד לעובי 0.5 ס"מ. חותכים 2 עיגולים בקוטר 30 ס"מ. ומכניסים לקירור.

הכנת המילוי:

1 מבשלים את שקדי העגל 20 דקות במים רותחים עם 2 כפות חומץ לבן. לאחר הבישול מוציאים למסננת ומקלפים בעדינות את הקרום שעוטף אותם. חותכים לפרוסות עבות או לקוביות.

2 מחממים מחבת על אש בינונית-גבוהה. מכניסים בזה אחר זה את שקדי העגל. מטגנים כ-3 דקות עד שמזהיבים.

3 מוסיפים למחבת את הפיסטוקים, הערמונים, הצנוברים והשקדים. ממליחים ומפלפלים היטב. מוציאים לקערה גדולה בה נכין את המילוי. נותנים לתערובת להתקרר.

4 מחממים שוב את המחבת ללא שמן ומטגנים את קוביות כבד האווז כדקה בלבד.

5 מוסיפים את כל שאר החומרים לתערובת של שקדי העגל– בשר הבקר, פורט, ברנדי, מלח, פלפל, תימין, סוכר, מחית כמהין וציר עגל – ומערבבים היטב את העיסה. המרכיב היחיד שלא מוסיפים הוא כבד האווז.

6 כשהמילוי מעורבב היטב, מניחים אותו במקרר ל-6 שעות לפחות (או ללילה) כדי שיספוג את כל הטעמים. זהו שלב חשוב ביותר.

7 מוציאים את המילוי מהמקרר ומוסיפים בעדינות את קוביות כבד האווז.

8 מחממים תנור לחום של 180-200 מעלות.

אפיית המנה:

9 מניחים על תבנית עם נייר פרגמנט עיגול בצק עלים. במרכז הבצק מניחים את כל המילוי בצורת כדור משוטח בעובי 6-7 ס"מ. משאירים כ-4 ס"מ בשוליים.

10 מניחים מעל את העיגול השני העליון ומהדקים בעזרת האגודל לעיגול בצק העלים התחתון. לא מורחים ביצה או מים. רק מחברים בצק לבצק (טיפ – ניתן לטבול את האגודל במעט קמח).

11 מורחים היטב בעזרת מברשת את תערובת החלמונים והמים על הבצק.

12 חורצים בבצק בעזרת סכין חדה לא משוננת חריצים מדפנות הבצק לכיוון המרכז בצורת ירח.

13 כעת עדיף לקרר 30 דקות נוספות את הפטה.

14 אופים בתנור על 180 מעלות למשך שעה עד שהבצק אפוי היטב. מוציאים מהתנור ומקררים כשעה לפחות. פורסים ומגישים.