קובה במיה בשעה אחת
תמיד רצינו להכין קובה במיה, אבל חשבנו שמדובר בהמון עבודה אז ויתרנו. ואז הגיע המתכון הזה: כדורים עגולים ונימוחים ברוטב במיה חמוץ-מתוק, שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול - וכל זה בשעה. לא מאמינים? תנסו
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
למעטפת:
400 גרם (1 כוס) בורגול דק
400 גרם (1 כוס) סולת
מעט מלח
למלית:
250 גרם בשר בקר, טחון
4 כפות עלי סלרי (ללא הגבעולים), קצוצים דק
בצל, קצוץ דק
מלח
פלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
3 כפות שמן
1 בצל, קצוץ
1 חבילה במיה קפואה, מופשרת
3 כפות רסק עגבניות
קופסת עגבניות מרוסקות
מיץ מלימון אחד
3 שיני שום
מלח
פלפל שחור טחון טרי
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים בצק למעטפת הקובה: שמים את הבורגול בקערה ושוטפים כמה פעמים עד שהמים הופכים צלולים. מסננים במסננת דקה ומחזירים לקערה. מוסיפים כוס מים, מערבבים ומניחים ל-20 דקות, עד שהמים נספגים חלקית.
2 מוסיפים את הסולת והמלח ולשים היטב עד לקבלת מרקם בצקי. מניחים ל-15 דקות.
3 בינתיים מכינים את מלית הבשר: מערבבים בקערה את הבשר, הסלרי, הבצל, מלח ופלפל.
4 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בסיר גדול כ-8 דקות, מוסיפים את הבמיה ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים רסק, עגבניות מרוסקות, מיץ לימון, שום, מלח, פלפל וסוכר.
5 מוסיפים כ-2.5 כוסות מים לכיסוי הבמיה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות או עד שהבמיה מתרככת.
6 מכינים את הקובות: לוקחים חופן מתערובת הסולת ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג. עם האצבע יוצרים גומה במרכז כל כדור, ולתוכה דוחסים כפית מהמלית. מהדקים את המעטפת על המילוי, ומחזירים את צורת הכדור. מכינים כך את כל התערובת.
7 מכניסים את הקובות לתוך הרוטב ומוסיפים עוד מעט מים אם צריך. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.