פלפלים ממולאים צמחוניים
השבוע רק התחיל, למי בכלל יש כוח לפגוש בשר על הצלחת? קבלו את הפלפלים הממולאים של צילה מ"מאסטר שף", עם אורז בסמטי, עדשים וירקות, שישאירו את הבטן שלכם שבעה אבל לא מתפוצצת
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
8 פלפלים אדומים
350 גרם עדשים ירוקות
כוס אורז בסמטי (אם אין, אפשר להשתמש באורז פרסי)
בצל
כף שמן קנולה
מלח
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה אדומה
מים חמים
פלפל אדום (נוסף)
גזר וחצי
ביצה
חצי כפית סוכר
לרוטב:
בצל לבן
4 כפות שמן זית
3 כפות רסק עגבניות
כף אבקת מרק פרווה
כף מלח
כפית וחצי פלפל שחור
חצי כפית סוכר
אופן ההכנה:
1 משרים את העדשים בהרבה מים לשעה לפחות.
2 מסירים מהפלפלים את המכסים ומנקים מגרעינים (את המכסים שומרים בצד).
3 מבשלים את האורז חצי בישול כ-10 דקות במים רותחים, ומסננים.
4 מחממים מחבת עם שמן קנולה. קוצצים את הבצל ומעבירים חצי ממנו למחבת. מוסיפים את העדשים הירוקות ומערבבים. מוסיפים חצי כפית פלפל שחור, את הכוסברה והפטרוזיליה, חצי כפית פפריקה אדומה מעושנת, כפית מלח וכוס מים חמים. מכסים ומבשלים עד שהם מתרככים, כרבע שעה. בודקים ומוסיפים מעט מים אם צריך.
5 בינתיים פורסים את הפלפל האדום הנוסף ומגררים את הגזרים בפומפייה. מטגנים במחבת את שארית הבצל עם הפלפל, הגזר, מלח, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית פפריקה.
6 מעבירים את הירקות מהמחבת למעבד מזון, מוסיפים ביצה ומעט סוכר, וטוחנים עד שמתקבלת משחה.
7 מסננים את העדשים מנוזלים ומערבבים עם האורז ועם המשחה שקיבלנו.
8 מכינים את הרוטב: מחממים מחבת, פורסים את הבצל ומשפשפים את הפרוסות עם מעט מלח ומעט סוכר (זה יעזור לו לקרמול). צורבים לרגע על המחבת. מוסיפים שמן ענבים (או שמן זית), רסק עגבניות ואת יתר תבליני הרוטב.
9 ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז והעדשים עד שלושת רבעי מגובהם וסוגרים עם המכסים ששמרנו בצד. משכיבים את הפלפלים בסיר או מחבת עמוקה עם הרוטב, ומוסיפים מים חמים עד לגובה הפלפלים. מביאים לרתיחה, סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שמוכן.
* אפשר להכין את המנה גם עם אורז מלא, אבל במקרה כזה זמן הבישול יתארך משמעותית.