אוכל

בצל ממולא חיטה צמחוני וטבעוני

ניסיתם פעם לבשל עם מיץ גזר? כנראה שהגיע הזמן. סבינה ולדמן עם ממולאים נפלאים מהצומח שמתבשלים בכתום הנהדר והבריא הזה, בצירוף סלט של שקדים ומשמש מיובש

סבינה ולדמן | mako אוכל | פורסם 15/03/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 בצלים קלופים גדולים חתוכים לאורך

1 כוס חיטה

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס נענע קצוצה

1 כפית ממרח לימון כבוש

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל

1 שן שום כתושה

1 כוס מיץ גזר

לסלט:

4 משמשים מיובשים, חתוכים לרצועות דקות

2 כפות שבבי שקדים

10 עלי נענע

חופן עלי רוקט

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח. חולטים את הבצלים כ-7 דקות ומוציאים למסננת.

2 מרתיחים שוב את המים ומבשלים בתוכם את החיטה כ-10 דקות. מסננים ומצננים.

3 מערבבים את החיטה עם פטרוזיליה, נענע, לימון כבוש, שמן זית, מלח ופלפל (אם רוצים אפשר להוסיף שום).

4 משמנים סיר רחב. מפרידים את הבצל וממלאים כל עלה בכף גדושה של מילוי. מניחים בסיר עם התפר כלפי מטה, וממשיכים כך עם יתר עלי הבצל לקבלת שכבה צפופה של ממולאים.

5 יוצקים לסיר מיץ גזר ומוסיפים מים לכיסוי במידת הצורך. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים כ-15 דקות.

6 מורידים את המכסה ומצמצמים את הרוטב במידת הצורך.

7 מערבבים את כל חומרי הסלט ומתבלים. מגישים לצד הממולאים.

>> בשבוע שעבר הכנו עם נוף כדורי עוף מטוגנים

>> כל האוכל הטעים שמחכה לכם בנווה שאנן