תבשיל עדשים עם ירקות כתומים וברוקולי
אם גם אתם מחפשים דרך מהירה להילחם בשפעת המזגנים, אנחנו מזמינים אתכם ללכת על תבשיל ירקות טבעוני, עשיר, מהיר ובריא של עדשים, גזרים, בטטות וברוקולי. הרבה ברוקולי. רק טוב שיהיה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
מרכיבים:
3 כפות שמן
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
1 מקל קינמון
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית צ'ילי חריף
2 כוסות עדשים חומות או ירוקות
3 כוסות מרק ירקות או מים
3 גזרים, חתוכים גס
2 בטטות קטנות, חתוכות לקוביות
250 גרם פרחי ברוקולי (או חבילה ברוקומיני)
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
להגשה:
2 כפות כוסברה קצוצה
1 לימון חתוך לרבעים
אופן ההכנה:
1 מחממים סוטאז' בגודל בינוני (אם אין, אפשר גם סיר רגיל), מוסיפים את השמן והבצל הקצוץ ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-8 דקות. מוסיפים שום, מקל קינמון, כמון, כורכום וצ'ילי חריף ומערבבים כדקה.
2 מוסיפים את העדשים והמרק או המים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהעדשים מתרככות.
3 מוסיפים את הגזר והבטטה, מערבבים בעדינות, מכסים וממשיכים לבשל עוד כ-15 או עד שהירקות מתרככים.
4 במקביל חולטים את פרחי הברוקולי כ-5 דקות במים רותחים. אחרי החליטה מסננים, ומוסיפים את הברוקולי לתערובת העדשים. מפזרים כוסברה ומגישים עם רבעי לימון ואורז לבן נקי.