תבשיל עוף ופתיתים בסיר אחד
כאלה מתכונים אנחנו אוהבים: ארוחה מלאה וטובה - עם עוף, תוספת וירקות - שמתבשלת כולה באותו סיר ומלכלכת מינימום כלים. במקרה הזה, מהירות ההכנה היא רק בונוס
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 כפות שמן
חזה עוף (פרפר שלם), חתוך לקוביות
בצל, קצוץ
גזר, חתוך לקוביות קטנטנות
זוקיני או קישוא, חתוך לקוביות קטנטנות
3 שיני שום, קצוצות
1 כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
2 כוסות טבעות פתיתים אפויים
2.5 כוסות מים רותחים
1 כוס אפונה, מופשרת
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
אופן ההכנה:
1 מחממים שתי כפות שמן בסיר בינוני, ומטגנים את קוביות העוף עד שהן משנות צבע. מוצאים לצלחת.
2 מוסיפים את שתי הכפות הנוספות של השמן לסיר ומטגנים-מאדים את הבצל כ-8 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהוא מתרכך ומתחיל להזהיב.
3 מוסיפים את הגזר, הקישוא, השום והתבלינים ומטגנים תוך ערבוב 5-10 דקות, עד שהירקות מתרככים.
4 מוסיפים את הפתיתים, המים הרותחים וקוביות העוף, מערבבים ומביאים לרתיחה.
5 מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות.
6 מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את האפונה, הפטרוזיליה והבצל הירוק. מערבבים, מחכים 5 דקות ומגישים.