ביריאני עוף – תבשיל אורז הודי
אנחנו אוהבים תבשילים - ואם הם גם לא לוקחים הרבה זמן, אנחנו בכלל מאוהבים עד הגג. קבלו את הארוחה החמה הבאה שלכם: אורז ביריאני עם עוף במרינדה, עדשים ותפוחי אדמה, והכל בפחות משעה עבודה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
מרכיבים:
8 חלקי עוף (ירכיים ושוקיים)
למרינדה:
1 כוס קרם קוקוס
2 כפות שמן קנולה
2 כפיות כורכום
1 כפית קינמון
1 כפית כמון
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
1 כפית מלח
4 עגבניות מגורדות
לתבשיל:
1 כוס עדשים ירוקות
2 כוסות אורז (יסמין)
1 כפית כורכום
1/2 כפית הל טחון
1 כפית גרהם מסלה
3 כפות שמן
2 בצלים, פרוסים דק
1 כוס מרק עוף
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה. מניחים את חלקי העוף במרינדה, מערבבים ומניחים בצד.
2 בינתיים מבשלים את העדשים בהרבה מים כ-10 דקות מהרתיחה, עד שהן מתרככות מעט. מסננים ומעבירים לקערה.
3 במקביל מבשלים את האורז בסיר אחר, כ-7 דקות מרגע הרתיחה. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים כורכום, הל, מסלה ועדשים ומערבבים קלות.
4 בסיר שלישי מחממים שמן ומטגנים את הבצל 5 דקות. מוסיפים את העוף עם נוזלי המרינדה ומרק העוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 25 דקות. מוסיפים תפוחי אדמה ומפזרים את האורז מעל. מכסים שוב ומבשלים כ-20 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים והאורז מבושל. מגישים חם.