עגבניות ממולאות פתיתים עם אטריות
מנות צמחוניות יכולות בקלות להיות הכוכבות של השולחן, צריך רק לבחור אותן נכון. הנה לכן אחת שיכולה לככב בקלילות, ואנחנו מבטיחים שתחזרו אליה שוב ושוב
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מעוניינים להפוך את המנה לבשרית? הוסיפו למלית 300 גרם בשר.
מרכיבים (8 מנות):
לממולאים:
8 עגבניות, מרוקנות מתוכנן
1/2 חבילה פתיתים בצורת אורז עם אטריות (2 כוסות), מבושלים לפי הוראות היצרן
3 כפות שמן
2 בצלים, קצוצים דק
3 שיני שום, קצוצות
50 גרם צנוברים קלויים
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ
6 עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות דק
1 כפית בהרט
50 גרם שקדים פרוסים, קלויים
לרוטב:
1/2 כוס מיץ עגבניות
1/2 כוס עגבניות מגורדות
1 כף סוכר
3 כפות שמן
2 שיני שום, כתושות
1/2 כוס מים
מלח
פלפל שחור
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לתבנית בינונית. מחממים שמן, מטגנים בצל במשך 8 דקות ומסירים מהאש, מוסיפים שום, צנוברים, פטרוזיליה, עגבניות מיובשות, בהרט, שקדים ופתיתים מבושלים. מערבבים היטב וממלאים את העגבניות בתערובת (אפשר לדחוס קצת).
2 מסדרים את העגבניות בתבנית עם הרוטב, ואופים 20-25 דקות עד שהעגבניות מתרככות. מגישים חם עם מעט רוטב.