אוכל
צילום׃ אסף אמברם

עגבניות ממולאות פתיתים עם אטריות

מנות צמחוניות יכולות בקלות להיות הכוכבות של השולחן, צריך רק לבחור אותן נכון. הנה לכן אחת שיכולה לככב בקלילות, ואנחנו מבטיחים שתחזרו אליה שוב ושוב

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 02/11/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מעוניינים להפוך את המנה לבשרית? הוסיפו למלית 300 גרם בשר.

 

מרכיבים (8 מנות):

לממולאים:

8 עגבניות, מרוקנות מתוכנן

1/2 חבילה פתיתים בצורת אורז עם אטריות (2 כוסות), מבושלים לפי הוראות היצרן

3 כפות שמן

2 בצלים, קצוצים דק

3 שיני שום, קצוצות

50 גרם צנוברים קלויים

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ

6 עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות דק

1 כפית בהרט

50 גרם שקדים פרוסים, קלויים

לרוטב:

1/2 כוס מיץ עגבניות

1/2 כוס עגבניות מגורדות

1 כף סוכר

3 כפות שמן

2 שיני שום, כתושות

1/2 כוס מים

מלח

פלפל שחור

1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לתבנית בינונית. מחממים שמן, מטגנים בצל במשך 8 דקות ומסירים מהאש, מוסיפים שום, צנוברים, פטרוזיליה, עגבניות מיובשות, בהרט, שקדים ופתיתים מבושלים. מערבבים היטב וממלאים את העגבניות בתערובת (אפשר לדחוס קצת).

2 מסדרים את העגבניות בתבנית עם הרוטב, ואופים 20-25 דקות עד שהעגבניות מתרככות. מגישים חם עם מעט רוטב.

>> בפעם הקודמת הכנו סלט בורגול ניסואז

>> מאיפה הכי כדאי להזמין סושי?