ניוקי פולנטה אלה רומנה עם פטריות צלויות
אל חשש, בשביל הניוקי הזה ממש לא לא צריך לעבוד קשה: סבינה ולדמן עם מתכון מהיר וחגיגי לניוקי על בסיס פולנטה, שמגישים עם תערובת פטריות ועגבניות שרי צלויות
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לפולנטה:
500 מ"ל חלב (2 כוסות ועוד כף)
150 מ"ל שמנת מתוקה (שני שליש כוס)
מעט מלח
100 גרם קמח פולנטה
2 כפות שמן זית
לפטריות הצלויות:
10 פטריות בינוניות, חתוכות לרבעים
10 עגבניות שרי, חצויות
1 ענף מרווה מופרד לעלים
5 כפות שמן זית
1 כף חמאה
מלח
פלפל שחור
להגשה:
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
1 שן שום כתושה
1 כפית גרידת לימון
פרמזן מגורד
אופן ההכנה:
1 הפולנטה: מרתיחים יחד בסיר קטן את החלב והשמנת ומתבלים במלח. מוסיפים את הפולנטה בזרם איטי, תוך כדי ערבוב מתמיד, ומרתיחים שוב. ממשיכים לערבב לאורך כל התהליך. מנמיכים להבה ומבשלים 3-4 דקות נוספות, לקבלת פולנטה במרקם הרצוי וללא גושים. יוצקים לתוך תבנית מרופדת בנייר פרגמנט משומן קלות בשמן זית. משטחים ומניחים לצינון.
2 הפטריות: מחממים תנור ל-190 מעלות. מערבבים את הפטריות עם העגבניות, המרווה, שמן הזית והחמאה ומתבלים במלח ופלפל. אופים כ-15 דקות. במקביל הופכים את הפולנטה על קרש חיתוך וחותכים לקוביות או קורצים עיגולים. מסדרים בחזרה על מגש ויוצקים מעל מעט שמן זית.
3 ההגשה: צולים את הניוקי פולנטה בתנור בחום גבוה כ-5 דקות, עד להזהבה. מערבבים את הפטריות עם הפטרוזיליה, השום וגרידת הלימון. מניחים על צלחת הגשה את הניוקי ומעל את הפטריות. מפזרים פרמזן ומגישים.
>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל עדשים וירקות שהולך מעולה על אורז לבן