אוכל

כרובית אפויה במילוי בשמל אגוזים

אחרי שלמדנו ליהנות הנאה עמוקה מכרובית שלמה בתנור - הגיע הזמן לקחת את היופי הזה צעד אחד קדימה. קבלו את הדור הבא של הכרוביות האפויות: כרובית במילוי קרם בשמל ואגוזים, שנחשף רק בהגשה

סבינה ולדמן | mako אוכל | פורסם 01/03/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כרובית בינונית

מעט שמן זית או חמאה

מלח

פלפל שחור

לבשמל:

20 גרם חמאה

מלח

פלפל שחור

אגוז מוסקט

20 גרם קמח (2 כפות)

500 מ"ל חלב

חצי כוס תערובת אגוזים קצוצה דק (אגוזי לוז, אגוזי מלך, שקדים וצנוברים)

1 חלמון

אופן ההכנה:

1 ממיסים את החמאה בסיר קטן. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט. מוסיפים את הקמח וממשכים לערבב כדקה-שתיים, לקבלת רביכה.

2 מוסיפים את החלב בבת אחת תוך ערבוב נמרץ עם מטרפה, וממשיכים לבשל על להבה בינונית עד להסמכה, כ-3 דקות.

3 מוסיפים את האגוזים ואת החלמון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מצננים מעט ומעבירים לשק זילוף.

4 במקביל מרתיחים סיר גדול עם מים וכפית מלח. חולטים כרובית בינונית כ-10 דקות. מוציאים ומניחים לסינון.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את הכרובית עם הגזע כלפי מעלה על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט. ממלאים את החריצים בבשמל עד כמה שניתן. הופכים את הכרובית ומורחים מבחוץ בבשמל שנשאר (לחלופין, אפשר לשמן אותה מבחוץ במעט שמן זית או חמאה). אופים 30 דקות, עד להזהבה.

6 מגישים עם סלט חסה רענן (פורסים דק תפוח ירוק חמצמץ, מערבבים עם טבעות בצל סגול ועלי חסה עדינים, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל).

>> בשבוע שעבר למדנו מנוף מה זה מנדי

>> והנה משלוח המנות הכי יפה שאתם יכולים להכין לבד