כדורי ארנצ'יני עם סלמון
מה קורה כשולקחים מנה איטלקית, מממלאים אותה בסלמון מעושן וגבינת צ'דר ומשדכים לה רוטב אסייתי? מקבלים מנה פריכה ונהדרת שאי אפשר להפסיק לאכול
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
3 כפות חומץ (הדרים או אורז)
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כוס אורז עגול
1 כוס מים
למילוי:
50 גרם סלמון מעושן
50 גרם גבינת צ'דר מגוררת
50 גרם גבינת שמנת
2 שיני שום קצוצות
לטיגון:
שמן עמוק
2 ביצים, טרופות
1 כוס פירורי לחם מסוג פנקו
להגשה:
3 כפות סויה
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
רוצים לזכות בסדנת בצק סוכר על חשבוננו?
1 מערבבים בקערה קטנה חומץ, סוכר ומלח עד להמסה.
2 מכינים את האורז: שמים בסיר מים ואורז, מביאים לרתיחה, מכסים במכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ממתינים 10 דקות, יוצקים את תערובת החומץ מעל ומערבבים. ממתינים 15 דקות, מערבבים שוב ומקררים את האורז.
3 מכינים את המילוי: מערבבים את חומרי המילוי ומגלגלים מהם כ- 14 כדורים.
4 מכינים כדורי אורז: לוקחים חופן אורז בגודל כדור פינג פונג. בטכניקה שמזכירה הכנת קובה ממלאים בכדור של מילוי, סוגרים ומגלגלים לכדור.
5 טובלים בביצה מכל הכיוונים ומעבירים לפירורי לחם שבצלחת שטוחה.
6 מחממים שמן עמוק ומטגנים כ-5 דקות, עד הזהבה.
7 מערבבים את חומרי הרוטב בצלוחית ומגישים לצד הכדורים החמים.