אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

בורגול בסגנון מקסיקני עם בשר טחון, פלפלים ותירס

איך אנחנו אוהבים מתכונים כאלו - בצלחת אחת אנחנו מקבלים גם פחמימות, גם חלבונים מלאים וגם ירקות. אז מה רע? פחות משעה והמנה הזאת שלכם

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 02/11/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-6-8 מנות:

כוס עדשים שחורות

כוס בורגול גס

5 כפות שמן זית

בצל, חתוך לקוביות קטנות

350 גרם בשר טחון

3 שיני שום קצוצות

4 פטריות שיטקה, מושרות וקצוצות

גזר, חתוך לקוביות קטנות

150 גרם גרגירי תירס

3 עגבניות, קלופות ללא גרעינים וחתוכות לקוביות

1 פלפל חריף, קצוץ

2 פלפלים (באיזה צבע שרוצים)

450 מ"ל מרק עוף/ירקות 

1/2 כפית שמן צ'ילי (לא חובה)

1/2 צרור כוסברה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים השחורות בהרבה מים, למשך 25 דקות או עד שהן מתרככות. מסננים ומניחים בצד.

2 במקביל, מטגנים בצל בסיר בינוני. מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו עד שהוא נאטם ומשנה את צבעו. מוסיפים שום, פטריות שיטקה, גזר, תירס, עגבניות, פלפלים, עדשים שחורות מבושלות ובורגול. מוסיפים גם את המרק, מערבבים קלות ומבאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.

3 מסירים מהאש ממתינים כ-10 דקות, מוסיפים שמן צ'ילי וכוסברה קצוצה, מערבבים קלות ומגישים מיד.

>> בשבוע שעבר הכנו אורז צבעוני עם סלק ועוף
>> חלת פרמזן ובזיליקום של ארז קומרובסקי