אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

תבשיל הונגרי של בשר טחון, אורז וכרוב כבוש

את השילוב של אורז ובשר טחון כולנו מכירים ואוהבים. איך הכרוב משתלב בתמונה? פשוט תסמכו על ההונגרים, אנחנו עושים את זה כבר שנים

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 23/11/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לאורז:

2 כוסות אורז לבן יסמין

רבע כוס שמן

1 כפית גדושה מלח

3.5 כוסות מים רותחים

לבשר:

3 כפות שמן

1 בצל גדול, קצוץ דק

500 גרם בשר טחון

4 שיני שום, קצוצות

מלח

פלפל שחור

2 כפות פירורי לחם

לכרוב:

2 קופסאות כרוב כבוש

3 כפות שמן

1 כפית פפריקה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכינים את האורז: שמים בסיר אורז, שמן, מלח ומים, מערבבים מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.

3 בינתיים מכינים את הבשר: מחממים שמן במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים 8 דקות עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים בשר ומטגנים עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהוא נעשה פירורי ואפור. מוסיפים שום, מלח ופלפל, מטגנים עוד 2 דקות ומסירים מהאש.

4 הכרוב: מניחים את הכרוב הכבוש במסננת, שוטפים היטב תחת מי ברז, מסננים וסוחטים. מעבירים לקערה ומערבבים עם 3 כפות שמן ופפריקה.

5 משמנים תבנית פירקס מלבנית בגודל 25*30 ומפזרים פירורי לחם. משטחים חצי מכמות האורז, מפזרים מעל מחצית כמות הכרוב ומעל את הבשר. מוסיפים שכבה של כרוב ומעל הכל משטחים שכבת אורז נוספת. דוחסים מעט, מכסים ואופים 25 דקות.

6 מצננים מעט ומגישים עם סלט.

>> בשבוע שעבר הכנו מרק עוף מיוחד עם אורז ולימון

>> הטעויות שאנחנו עושים בתזונה של הילדים