נזיד של קציצות ועדשים ירוקות
מצד אחד, בערבים הרוח כבר נושבת קרירה. מצד שני, הימים עדיין מהבילים מדי בשביל בישול ארוך של שעות. אז הנה פשרה: נזיד עדשים וקציצות עם כוסברה, תרד, ג'ינג'ר ועוד דברים טעימים, שמוכן בתוך שעה אחת בלבד
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
מרכיבים:
1/2 קילו בשר טחון או עוף טחון
1 חלמון
3 כפות פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
כפית זרעי כוסברה טחונים
2 שיני שום כתושות
רבע צרור כוסברה טרייה, קצוץ דק
לנזיד:
250 גרם עדשים ירוקות, נקיות ושטופות
5 כפות שמן קנולה
2 שיני שום כתושות
1 פלפל ירוק חריף, טרי, נקי מגרעינים וקצוץ דק
1 חבילה תרד טרי, שטוף וקצוץ
1 כף ג'ינג'ר קצוץ טרי
1 כפית גראם מסאלה
10 כפות כוסברה טרייה-טרייה, קצוצה
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל לבן טחון טרי
2 כפות מיץ מלימון טרי
2 וחצי כוסות ציר עוף או ירקות
אופן ההכנה:
1 הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות, צרים קציצות בגודל 3 ס"מ ומניחים על מגש.
2 הנזיד: שמים בסיר את העדשים ו-4 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים דקה-שתיים, שופכים את המים, מסננים, וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים. לבסוף משאירים את העדשים בסיר.
3 מחממים במחבת גדולה שמן, ומוסיפים שום ופלפל חריף. מטגנים שתי דקות ומוסיפים תרד. מטגנים ומערבבים 5 דקות, ומוסיפים ג'ינג'ר, גראם מסאלה וכוסברה טרייה.
4 מעבירים את תכולת המחבת לסיר העדשים ומערבבים, מוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון טרי.
4 מוסיפים ציר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד 30 דקות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. מגישים בתוספת מיץ סחוט מחצי לימון.