אוכל
צילום׃ אסף אמברם

נזיד של קציצות ועדשים ירוקות

מצד אחד, בערבים הרוח כבר נושבת קרירה. מצד שני, הימים עדיין מהבילים מדי בשביל בישול ארוך של שעות. אז הנה פשרה: נזיד עדשים וקציצות עם כוסברה, תרד, ג'ינג'ר ועוד דברים טעימים, שמוכן בתוך שעה אחת בלבד

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 28/09/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

מרכיבים:

1/2 קילו בשר טחון או עוף טחון

1 חלמון

3 כפות פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

כפית זרעי כוסברה טחונים

2 שיני שום כתושות

רבע צרור כוסברה טרייה, קצוץ דק

לנזיד:

250 גרם עדשים ירוקות, נקיות ושטופות

5 כפות שמן קנולה

2 שיני שום כתושות

1 פלפל ירוק חריף, טרי, נקי מגרעינים וקצוץ דק

1 חבילה תרד טרי, שטוף וקצוץ

1 כף ג'ינג'ר קצוץ טרי

1 כפית גראם מסאלה

10 כפות כוסברה טרייה-טרייה, קצוצה

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל לבן טחון טרי

2 כפות מיץ מלימון טרי

2 וחצי כוסות ציר עוף או ירקות

אופן ההכנה:

1 הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות, צרים קציצות בגודל 3 ס"מ ומניחים על מגש.

2 הנזיד: שמים בסיר את העדשים ו-4 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים דקה-שתיים, שופכים את המים, מסננים, וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים. לבסוף משאירים את העדשים בסיר.

3 מחממים במחבת גדולה שמן, ומוסיפים שום ופלפל חריף. מטגנים שתי דקות ומוסיפים תרד. מטגנים ומערבבים 5 דקות, ומוסיפים ג'ינג'ר, גראם מסאלה וכוסברה טרייה.

4 מעבירים את תכולת המחבת לסיר העדשים ומערבבים, מוסיפים מלח, פלפל ומיץ לימון טרי.

4 מוסיפים ציר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד 30 דקות. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. מגישים בתוספת מיץ סחוט מחצי לימון.

>> בפעם הקודמת הכנו פאייה צמחונית צבעונית ושמחה

>> בואו לקנח בפחזניות!