קובה עדשים
מנה טבעונית נהדרת, טעימה ובריאה, שמשלבת שני טעמים מופלאים: מצד אחד מחית פלפלים אדומים שכדאי להכין ממנה כמות ולשמור במקרר, מצד שני גרגירי רימון טריים. איך מכינים? המתכון המצולם וכל ההוראות לפניכם
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
למשחת הפלפלים
10 פלפלים מתוקים יבשים
2 כוסות מים חמים
2 כפות שמן זית
לקובה
1 בצל גדול חתוך לקוביות
כפית מחוקה כמון
כפית פפריקה
150 גרם עדשים כתומות
100 גרם בורגול מושרה (מכסים את הבורגול במים לא חמים ומשרים כ-15 דקות)
400 מ"ל מים
כפית מלח
3 כפות מחית פלפלים מתוקים
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ (אופציונלי, תלוי כמה חריף אתם אוהבים)
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
2 כפות עלי נענע קצוצים
כוס גרגירי רימון
חצי כוס שמן זית
1 בצל ירוק קצוץ
חצי לימון
אופן ההכנה:
1 מכינים את משחת הפלפלים: משרים את הפלפלים היבשים בקערה עם המים החמים כחצי שעה.
2 לאחר חצי שעה מורידים את העוקץ, מנקים מהזרעים וטוחנים את הפלפלים במעבד מזון יחד עם שמן הזית. ניתן לשמור במקרר עד שבוע.
3 מחממים רבע כוס שמן זית בסיר בינוני ומוסיפים את הבצל. מטגנים את הבצל היטב עד שהוא משחים.
4 מוסיפים את העדשים יחד עם הכמון, הפפריקה והמלח ומטגנים כמה שניות. מוסיפים לסיר את המים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה.
5 מוסיפים לסיר את הבורגול, מכבים את האש ומשאירים מכוסה ל-10 דקות. מעבירים את הבלילה לקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה.
6 מוציאים מקירור ומוסיפים את משחת הפלפלים, יתרת שמן הזית (רבע כוס), הפטרוזיליה, הנענע והפלפל הירוק והחריף. לשים את כל החומרים היטב.
7 יוצרים קעריות קטנות מהבצק ומניחים על צלחת הגשה. ממלאים את הקעריות בגרגירי רימון ומעט בצל ירוק קצוץ. מזלפים מעל מעט שמן זית מלח ולימון ומגישים.