אוכל

קובה עדשים

מנה טבעונית נהדרת, טעימה ובריאה, שמשלבת שני טעמים מופלאים: מצד אחד מחית פלפלים אדומים שכדאי להכין ממנה כמות ולשמור במקרר, מצד שני גרגירי רימון טריים. איך מכינים? המתכון המצולם וכל ההוראות לפניכם

נוף עתאמנה אסמעיל | mako אוכל | פורסם 18/03/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

למשחת הפלפלים

10 פלפלים מתוקים יבשים

2 כוסות מים חמים

2 כפות שמן זית

לקובה

1 בצל גדול חתוך לקוביות

כפית מחוקה כמון

כפית פפריקה

150 גרם עדשים כתומות

100 גרם בורגול מושרה (מכסים את הבורגול במים לא חמים ומשרים כ-15 דקות) 

400 מ"ל מים

כפית מלח

3 כפות מחית פלפלים מתוקים

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות

1 פלפל ירוק חריף קצוץ (אופציונלי, תלוי כמה חריף אתם אוהבים)

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

2 כפות עלי נענע קצוצים

כוס גרגירי רימון

חצי כוס שמן זית

1 בצל ירוק קצוץ

חצי לימון

אופן ההכנה:

1 מכינים את משחת הפלפלים: משרים את הפלפלים היבשים בקערה עם המים החמים כחצי שעה.

2 לאחר חצי שעה מורידים את העוקץ, מנקים מהזרעים וטוחנים את הפלפלים במעבד מזון יחד עם שמן הזית. ניתן לשמור במקרר עד שבוע.

3 מחממים רבע כוס שמן זית בסיר בינוני ומוסיפים את הבצל. מטגנים את הבצל היטב עד שהוא משחים.

4 מוסיפים את העדשים יחד עם הכמון, הפפריקה והמלח ומטגנים כמה שניות. מוסיפים לסיר את המים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה.

5 מוסיפים לסיר את הבורגול, מכבים את האש ומשאירים מכוסה ל-10 דקות. מעבירים את הבלילה לקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה.

6 מוציאים מקירור ומוסיפים את משחת הפלפלים, יתרת שמן הזית (רבע כוס), הפטרוזיליה, הנענע והפלפל הירוק והחריף. לשים את כל החומרים היטב.

7 יוצרים קעריות קטנות מהבצק ומניחים על צלחת הגשה. ממלאים את הקעריות בגרגירי רימון ומעט בצל ירוק קצוץ. מזלפים מעל מעט שמן זית מלח ולימון ומגישים.

 >> עוד מתכון טבעוני נהדר: בצל ממולא חיטה

>> וגם פוקאצ'ה מושלמת עם זעתר ושמן זית