אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל עדשים וירקות על אורז לבן

ארוחה צמחונית מהירה וטעימה, עם ערכים תזונתיים בשמיים. שלושת רבעי שעה מהחיים - זה כל מה שזה לוקח

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 07/03/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (4 מנות):

1 כוס עדשים ירוקות

רבע כוס שמן

2 בצלים

2 שיני שום

1 בטטה גדולה

250 גרם דלעת

2 כפות גדושות דבש

רבע כרוב אדום

רבע צרור פטרוזיליה

רבע צרור כוסברה

מלח

פלפל שחור גרוס

רבע כפית קינמון

רבע כפית כמון

4 כפות רכז רימונים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מאוד מים עד שהן מתרככות, כ-25 דקות. מסננים, מצננים ומעבירים לקערה. שומרים בצד כרבע כוס ממי הבישול.

2 מבשלים את האורז לפי ההוראות על האריזה.

3 קוצצים דק את הבצל והשום וחותכים את הבטטה והדלעת לקוביות. את הכרוב פורסים לרצועות דקות.

4 בזמן שהעדשים והאורז מתבשלים מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-8 דקות. מוסיפים את השום, הבטטה, הדלעת והדבש וממשיכים לטגן עוד 10 דקות.

5 מוסיפים את הכרוב האדום ומטגנים 4-5 דקות נוספות. בינתיים קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה.

6 מוסיפים למחבת את התבלינים, רכז הרימונים, הפטרוזיליה והכוסברה, ואז את העדשים המסוננות ובערך רבע כוס ממי הבישול. מבשלים עוד 10 דקות.

7 מגישים על אורז.

* אם אתם רוצים להעשיר את המנה בעוד ערכים תזונתיים (לא שחסר לה) - המירו את האורז הלבן באורז בסמטי, או אפילו באורז מלא מסוג עגול או ארוך.