אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

אורז עם ירקות ונקניקיות

גם אורז, גם נקניקיות וגם חצילים, שעועית ירוקה ואפילו אדממה - כולם מתבשלים ביחד בסיר אחד והופכים להיות מנה שהיא בעצם ארוחה שלמה. איך אנחנו אוהבים מתכונים כאלו

| mako אוכל | פורסם 19/04/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

בצל גדול, קצוץ

חציל קטן, חתוך לקוביות

400 גרם נקניקיות (איזה שאוהבים, עדיף להשקיע באיכותיות), חתוכות לפרוסות לא דקות מדי

4 שיני שום, כתושות

כף ג'ינג'ר טרי מגורר

כוס וחצי אורז בסמטי, שטוף ומסונן

200 גרם שעועית ירוקה, חתוכה למקטעים (אפשר גם קפואה)

3/4 כוס פולי סויה קלופים וקפואים (אדממה מקולפת)

כף שמן שומשום

מלח

שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1 מטגנים בסיר עם שמן זית את הבצל עד שהוא מזהיב - לא מוותרים ונותנים לו לפחות 6-7 דקות בסיר תוך כדי ערבוב, עד שהוא תופס צבע עמוק. 

2 מוסיפים את החציל (אם צריך אפשר להוסיף עוד קצת שמן) ומטגנים, תוך כדי ערבוב כ-5 דקות נוספות. מוסיפים לסיר גם את הנקניקיות, השום והג'ינג'ר, ומטגנים כ-2 דקות.

3 מוסיפים את האורז המסונן ומערבבים אותו עם הירקות שבסיר. מוסיפים גם את השעועית הירוקה והאדממה. מוסיפים 3 וחצי כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה, ממליחים, מוסיפים שמן שומשום ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד שהמים נספגים כולם. מכבים את האש ונותנים לתבשיל לעמוד עוד 15 דקות לפני שפותחים את המכסה. 

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות תירס ופרגיות
> הכירו את פלורה - פיצרייה חדשה בירושלים