אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

קציצות עוף אפויות עם קינואה וירקות

ראיתם פעם קציצות אפויות מגרות כל כך? בוודאי תשמחו לשמוע שהן גם בריאות להפליא וממש ממש לא משמינות. לזה אנחנו קוראים כיף חיים

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 09/10/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 267 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לכ-25 קציצות:

1 כוס קינואה

כוס וחצי מים

מעט שמן זית (לשימון נייר האפייה)

350 גרם בשר עוף טחון

1 גזר, מגורר על פומפייה דקה

1 בטטה, מגוררת על פומפייה דקה

1 בצל, מגורר וסחוט

1 צרור כוסברה, קצוץ דק

3 שיני שום, קצוצות

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כפית זרעי כוסברה טחונים טרי

1 ביצה

ספריי שמן (לשימון לפני האפייה)

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הקינואה היטב ומבשלים במים כ-10 דקות אחרי הרתיחה (במכסה סגור), או עד שכל המים נספגים. מכבים את האש ומניחים לצינון.

2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.

3 מערבבים בקערה גדולה את הקינואה ושאר המרכיבים ולשים היטב לתערובת אחידה. יוצרים קציצות בקוטר 5-6 ס"מ ומסדרים על נייר האפייה המשומן.

4 מתיזים מעט ספריי שמן על הקציצות ואופים כ-20 דקות, או עד שהקציצות מוכנות.

5 מגישים עם סלט ורוטב צ'ילי מתוק.

 >> עוד מתכונים לסוכות? יש

* יש כל מיני דרכים לטפל בקינואה. הפשוטה והיעילה ביותר היא פשוט לבשל אותה במכסה סגור עם כמות כפולה של מים, בערך 10 דקות אחרי הרתיחה. במתכון הזה אנחנו מעוניינים שהקינואה תישאר יבשה יחסית, ולכן מבשלים אותה בכוס וחצי של מים בלבד. לסלטים אפשר אפילו להסתפק בכוס אחת. מה שכן, חשוב להקפיד לשטוף אותה היטב לפני שהיא נכנסת לסיר.