אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

כנפיים מצופות ולא מטוגנות

הכנפיים האלה יכולות להיות נפלאות גם בתור נשנוש, פשוט כי אין שום בעיה לחסל אותן כמו גרעינים: לא צריך לטגן, אין שמן על הידיים, זה לוקח פחות משעה – והתוצאה ממכרת

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 29/10/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

חזרתי מהעבודה רעבה ועם חשק עז לכנפיים טעימות ופריכות, אבל ממש לא בא לי על השומן של הטיגון. והנה, הצלחתי להכין כפיים נפלאות בלי טיגון ובלי הרבה התעסקויות. אפשר לצרף למתכון גם תפו"א אפוי בתנור - או פשוט לחסל את הכנפיים לבד, כמו גרעינים.

 

עלות: כ-50 שקלים

 

מרכיבים (5 מנות):

לבלילה:

20 יחידות כנפיים

3 ביצים

כפית פפריקה מתוקה

3 שיני שום קצוצות

1/2 כפית כורכום

מלח

לציפוי:

150 גרם פרורי לחם

150 גרם פרורי פנקו

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית פפריקה מתוקה

שמן זית לריסוס

אופן ההכנה:

1 מנקים את הכנפיים משומן מיותר.

 

2 בקערה מערבבים היטב את הביצים והתבלינים, ומניחים בפנים את הכנפיים. משאירים בקערה כ-10 דקות.

 

3 בקערה נפרדת מערבבים את פירורי הלחם, הפנקו והתבלינים.

 

4 מניחים את העוף בפירורי הלחם ומצפים היטב משני הצדדים. מניחים על תבנית עם נייר אפייה, וחוזרים על אותה הפעולה עד שמסיימים לצפות את כל הכנפיים.

 

5 מרססים היטב (בעזרת בקבוק לריסוס שמן שאפשר לקנות בחניות המתמחות, או מושחים בעדינות עם מברשת) בשמן זית את הכנפיים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

 

6 אופים 10 דקות, הופכים ואופים עוד 10 דקות על מצב טורבו.

* המוצרים באדיבות עדן טבע מרקט

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות טונה אליפות