צילום׃ -lvinst-, Thinkstock
קציצות עדשים ועשבי תיבול
אם תיגשו למטבח ממש עכשיו, בתוך פחות משעה תוכלו ליהנות מקציצות עדשים ירוקות עם פטרוזיליה, זרעי כוסברה טריים וכמון, שהולכות יד ביד עם רוטב יוגורט ונענע מרענן. שווה לקיץ, ובכלל
רות אוליבר | mako אוכל
| פורסם 25/07/19
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לכ-15 קציצות:
כוס עדשים ירוקות
צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
שלושת רבעי כוס פירורי לחם
ביצה
פלפל שחור
מעט כמון
1 כפית זרעי כוסברה, כתושים על המקום
מלח
לרוטב יוגורט:
2 מכלי יוגורט
2 שיני שום כתושות
8 עלי נענע, קצוצים דק
מלח
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקציצות: בסיר עם מים מבשלים את העדשים עד לריכוך (כ-15 דקות). מסננים ומצננים.
2 מעבירים לקערה וטוחנים בבלנדר מוט.
3 מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, שום, פירורי לחם, ביצה ותבלינים. צרים קציצות ומטגנים במחבת חמה עם שמן כ-2-3 דקות מכל צד, עד שהקציצות משחימות מעט ומוכנות.
4 מערבבים את מרכיבי רוטב היוגורט בקערה קטנה.
5 מגישים את הקציצות לצד הרוטב.