אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

חצילונים וקישואים ממולאים

זה לא שיש לנו משהו נגד ממולאים ברוטב עגבניות, זה פשוט שלפעמים אנחנו אוהבים לגוון, ולתת צ'אנס גם לצבעים אחרים על הצלחת. והפעם: מתכון לממולאים ברוטב צהוב וטעים של כורכום וקארי

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 14/12/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

8 חצילים קטנים, מרוקנים מתוכנם

8 קישואים קטנים, מרוקנים מתוכנם

1 כוס אורז עגול

3 כפות שמן

1 בצל, מגורר על פומפייה גסה

1 עגבנייה, מגוררת

2 כפות מיץ לימון

350 גרם בשר בקר טחון

1 כפית ראס אל חנות

מלח

לרוטב:

3 כפות שמן

כוס וחצי ציר עוף, או מים עם אבקת מרק

1 כפית כורכום

חצי כפית קארי

רבע כוס מיץ לימון

חצי כפית פלפל שחור

מלח

אופן ההכנה:

1 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את האורז, השמן, הבצל, העגבנייה מיץ הלימון, הבשר והתבלינים.

2 ממלאים את הקישואים והחצילים. לא דוחסים את המלית, כדי שלאורז יהיה מקום לתפוח.

3 מחממים את 3 כפות השמן בסיר רחב ושטוח ומסדרים בשכבה אחת את הירקות הממולאים. מניחים על הירקות צלחת שטוחה שקטנה במעט מהמכסה של הסיר – שתשמור על הירקות יציבים (הצלחת תישאר שם עד סוף הבישול).

4 מערבבים את שאר חומרי הרוטב ויוצקים פנימה. מביאים לרתיחה על להבה בינונית, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה כ-3/4 שעה.

5 מכבים את האש, ממתינים עוד 10 דקות ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול ועדשים עם כרובית

>> מחאת החקלאים: מחלקים ירקות חינם

>> המון מתכונים לחנוכה