חצילונים וקישואים ממולאים
זה לא שיש לנו משהו נגד ממולאים ברוטב עגבניות, זה פשוט שלפעמים אנחנו אוהבים לגוון, ולתת צ'אנס גם לצבעים אחרים על הצלחת. והפעם: מתכון לממולאים ברוטב צהוב וטעים של כורכום וקארי
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
8 חצילים קטנים, מרוקנים מתוכנם
8 קישואים קטנים, מרוקנים מתוכנם
1 כוס אורז עגול
3 כפות שמן
1 בצל, מגורר על פומפייה גסה
1 עגבנייה, מגוררת
2 כפות מיץ לימון
350 גרם בשר בקר טחון
1 כפית ראס אל חנות
מלח
לרוטב:
3 כפות שמן
כוס וחצי ציר עוף, או מים עם אבקת מרק
1 כפית כורכום
חצי כפית קארי
רבע כוס מיץ לימון
חצי כפית פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה:
1 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את האורז, השמן, הבצל, העגבנייה מיץ הלימון, הבשר והתבלינים.
2 ממלאים את הקישואים והחצילים. לא דוחסים את המלית, כדי שלאורז יהיה מקום לתפוח.
3 מחממים את 3 כפות השמן בסיר רחב ושטוח ומסדרים בשכבה אחת את הירקות הממולאים. מניחים על הירקות צלחת שטוחה שקטנה במעט מהמכסה של הסיר – שתשמור על הירקות יציבים (הצלחת תישאר שם עד סוף הבישול).
4 מערבבים את שאר חומרי הרוטב ויוצקים פנימה. מביאים לרתיחה על להבה בינונית, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה כ-3/4 שעה.
5 מכבים את האש, ממתינים עוד 10 דקות ומגישים.
>> בשבוע שעבר הכנו סלט בורגול ועדשים עם כרובית