אוכל

חזה עוף עם עדשים

תנו לצילה 60 דקות, והיא תכין לכם ארוחה מלאה של עוף במרינדה של לימון, כמון וכורכום, לצד תבשיל של עדשים כתומות

צילה עופר | mako אוכל | פורסם 26/05/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

600 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות

2 בצלים לבנים קצוצים

רבע כוס שמן קנולה

רבע כוס שמן דלעת

1 דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות

1/2 קילו עדשים כתומות, מושרות במים עם חצי כפית מלח ומסוננות

רבע כפית פלפל שחור

רבע כפית כמון

כף מחוקה כורכום

כף שטוחה (אפשר גם פחות) מלח

כפית פלפל שחור גרוס דק

כוס וחצי מים חמים

למרינדה:

מיץ מחצי לימון

מעט קליפת לימון מגורדת

רבע כפית פלפל שחור

רבע כפית כמון

רבע כפית כורכום

כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את חומרי המרינדה, מוסיפים את העוף ומשרים כחצי שעה.

2 מטגנים את הבצל בסיר עם שני סוגי השמן כ-5 דקות. מוסיפים את הדלורית וממשיכים לטגן תוך ערבוב. מוסיפים גם את העדשים ומטגנים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד 5 דקות.

3 מוסיפים כוס וחצי מים חמים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כ-20 דקות, עד שהמים נספגים כמעט כולם. אם 20 דקות לא מספיקות, מבשלים עוד קצת.

4 בזמן שהתבשיל על האש, מטגנים את העוף, עד שהוא משחים משני הצדדים. אפשר להוסיף לו מעט פפריקה תוך כדי טיגון, אבל זה לא חובה. 

5 מגישים את התבשיל והעוף ביחד. 

>> והנה הגולאש המהיר של צילה
>> איך מכינים צ'יפס כמו במקדונלד'ס?