אוכל

כיסוני פורטובלו של ארז קומרובסקי

רגע לפני פסח, ארז מפנק אותנו במתכון לכיסוני פטריות עם רוקפור, בצל ומרווה. הם קטנים, הם ממזרים והכי חמור - ממכרים בטירוף. תכינו אותם מהר מהר לפני שיהיה אסור

ארז קומרובסקי | mako אוכל | פורסם 31/03/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

450 גרם קמח לחלה

10 גרם שמרים טריים או חצי כפית שמרים יבשים

180 מ"ל שמן זית

3 כפות וודקה

150 מ"ל מים

1 כפית מחוקה מלח

למילוי:

1/2 כוס שמן זית עדין

12-10 פטריות פורטבלו בינוניות, ללא הרגליים, חתוכות לקוביות קטנות

3 בצלים, קצוצים

3 שיני שום קצוצות או כתושות

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק (כולל החלק הלבן)

1 כפית (6-7 עלים) עלי מרווה טריים, קצוצים דק

100 גרם גבינת רוקפור לא חריפה, מפוררת

מלח ים גס לפי הטעם

לציפוי:

ביצה טרופה עם מעט מים להברשת הבצק

עלי מרווה

אופן ההכנה:

1 הבצק: מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים ומערבבים. מוסיפים את השמן, הוודקה, המים והמלח. לשים לישה קצרה בלבד, עד שנוצר בצק ולא יותר. מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומשומנת מעט, מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועד לילה. הבצק שנקבל יהיה ירוק עז, ואחרי שיתקרר תוכלו לראות את שמן הזית גם מעליו ולא רק בתוכו.

2 המילוי: מחממים היטב מחבת. מוסיפים את הפטריות ומטפטפים עליהן מעט שמן זית. מקפיצים מספר דקות תוך כדי ערבוב בכף עץ, מסירים מהאש ומניחים במסננת כדי שהפטריות יגירו נוזלים מיותרים. בנפרד מטגנים את הבצל עד להזהבה. מקררים לטמפרטורת החדר ומוסיפים את הבצל הירוק, השום הכתוש, המרווה והגבינה. מתבלים במלח לפי הצורך.

3 עיצוב ותפיחה שנייה: מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב, דק ככל שניתן בלי שהבצק יידבק לשולחן העבודה (עובי של 1/2 1 מ"מ הוא אידיאלי). בעזרת חותכן עגול או כוס קטנה בקוטר כ-4 ס"מ, חותכים מתוך הבצק עיגולים. מניחים אותם על נייר אפייה או על המשטח המקומח היטב. מניחים כפית גדושה של מילוי במרכז חצי מעיגולי הבצק, מכסים אותם בעיגולים הנותרים ומהדקים היטב את השוליים סביב סביב. מניחים את הרביולי על תבנית מרופדת בגיליון נייר אפייה. מברישים אותם בביצה הטרופה ומדביקים על כל אחד עלה מרווה קטן.

4 האפייה: מחממים את התנור ל-200 מעלות, מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-20 דקות.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת בננות, מייפל וקוקוס
>> ניסוי כלים: המכשיר שיהפוך קישוא לפסטה
>> לכל המתכונים לפסח