מקלובה בורגול, בשר וחצילים
מקלובה, מכירים? רות אוליבר מכינה את הגרסה שלה למנה ההפוכה הזאת - האורז מוחלף בבורגול, תפוחי האדמה בחצילים ולהם מתווספים עוד ירקות, בשר ותבלינים. וכל זה בשעה אחת בלבד
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
1/2 כוס שמן
2 חצילים, חתוכים לעיגולים בעובי 1 ס"מ
3 בצלים, פרוסים
500 גרם בשר טחון
2 גזרים, מקולפים חתוכים לקוביות קטנות
2 סלסילות פטריות שמפניון, פרוסות
3 שיני שום, פרוסות
1/2 1 כוסות בורגול גס
3 כוסות מרק / מים חמים
3 עגבניות, מקולפות ומגוררות
1 כף בהרט
1 כף ראס אל חנות
1/2 כפית קינמון
מלח
אופן ההכנה:
1 מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מניחים על תבנית מרופדת בניר אפייה את החצילים, מפזרים מעל מלח ומטפטפים 2-3 כפות שמן מכניסים לתנור ל-20 דקות.
3 במקביל מחממים במחבת 1/4 כוס שמן, מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב מעט. מוסיפים בשר, מטגנים ומפוררים אותו עד שהוא עשוי ומשנה את צבעו. מוסיפים למחבת 2 כפות שמן נוספות ואת וקוביות הגזר, ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים פטריות ומטגנים עוד 4 דקות. מניחים בצד.
4 יוצקים בסיר בו תתבשל המקלובה את יתרת השמן. מסדרים שכבה ראשונה פרוסות חצילים עגולות, מעל מפזרים בשכבה אחידה פטריות וגזר, מעל מסדרים בשכבה אחת את הבשר המטוגן, עליו את השום ומעל הכל את הבורגול (הלא מבושל).
5 מערבבים בקערה מרק חם, עגבניות מגוררות ותבלינים, יוצקים מעל הבורגול, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים וממשיכים לבשל עוד כ-35 דקות. מכבים את האש, ממתינים מעט כדי שיתקרר, הופכים ומגישים.