קוסקוס עם סלופי ג'ו
סלופי ג'ו הוא רוטב על בסיס בשר טחון, אבל בניגוד לבולונז - הוא אמריקני בנשמתו ומושך יותר לכיוון הקטשופ והרוטב צ'ילי. אז ניסינו לצוות אותו לקוסקוס, ולא תאמינו איזה טעים יצא
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (6 מנות):
1 חבילה קוסקוס
לסלופי ג'ו:
500 גרם בשר טחון
4 כפות שמן
1 בצל, קצוץ לקוביות קטנות
1 גזר, קצוץ לקוביות קטנטנות
1 כוס קטשופ
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק
3 שיני שום, קצוצות דק
1 כפית פלפל שחור
3 בצל ירוק, חתוך דק
3 כפות סוכר חום
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות רכז רימונים
50 גרם שומשום קלוי
להגשה:
בצל ירוק קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה.
2 מחממים היטב מחבת כבדה, מוסיפים שתי כפות שמן ומטגנים את הבשר תוך כדי פירור במזלג. מוציאים לקערה בצד.
3 מוסיפים למחבת את השמן הנותר ומטגנים את הבצל 5 דקות. מוסיפים גזר ומטגנים עוד כ-8 דקות, עד שהירקות רכים.
4 מוסיפים קטשופ, ג'ינג'ר, שום, פלפל שחור, בצל ירוק, סוכר חום, צ'ילי מתוק, רכז רימונים ושומשום, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-4 דקות. מעבירים מחצית מהרוטב לקערה או צנצנת.
5 מחזירים את הבשר למחבת, מערבבים וטועמים. אם חסר רוטב – מוסיפים עוד קצת מהקערה. אם לא, שומרים את יתרת הרוטב במקרר עד שבוע.
6 ההגשה: מניחים קוסקוס בצלחת עמוקה, ומעליו יוצרים מהרוטב. מקשטים בבצל ו/או פטרוזיליה, ומערבבים או משאירים כך.