אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

קוסקוס עם סלופי ג'ו

סלופי ג'ו הוא רוטב על בסיס בשר טחון, אבל בניגוד לבולונז - הוא אמריקני בנשמתו ומושך יותר לכיוון הקטשופ והרוטב צ'ילי. אז ניסינו לצוות אותו לקוסקוס, ולא תאמינו איזה טעים יצא

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 24/07/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות -
Rating: 4 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 חבילה קוסקוס

לסלופי ג'ו:

500 גרם בשר טחון

4 כפות שמן

1 בצל, קצוץ לקוביות קטנות

1 גזר, קצוץ לקוביות קטנטנות

1 כוס קטשופ

2 כפות ג'ינג'ר קצוץ דק

3 שיני שום, קצוצות דק

1 כפית פלפל שחור

3 בצל ירוק, חתוך דק

3 כפות סוכר חום

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

3 כפות רכז רימונים

50 גרם שומשום קלוי

להגשה:

בצל ירוק קצוץ

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל האריזה.

2 מחממים היטב מחבת כבדה, מוסיפים שתי כפות שמן ומטגנים את הבשר תוך כדי פירור במזלג. מוציאים לקערה בצד.

3 מוסיפים למחבת את השמן הנותר ומטגנים את הבצל 5 דקות. מוסיפים גזר ומטגנים עוד כ-8 דקות, עד שהירקות רכים.

4 מוסיפים קטשופ, ג'ינג'ר, שום, פלפל שחור, בצל ירוק, סוכר חום, צ'ילי מתוק, רכז רימונים ושומשום, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-4 דקות. מעבירים מחצית מהרוטב לקערה או צנצנת.

5 מחזירים את הבשר למחבת, מערבבים וטועמים. אם חסר רוטב – מוסיפים עוד קצת מהקערה. אם לא, שומרים את יתרת הרוטב במקרר עד שבוע.

6 ההגשה: מניחים קוסקוס בצלחת עמוקה, ומעליו יוצרים מהרוטב. מקשטים בבצל ו/או פטרוזיליה, ומערבבים או משאירים כך.

>> בשבוע שעבר הכנו מקלובה נפלאה של עוף ופתיתים

>> ובשבת התענגנו על קציצות בקר עם חומוס