צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
סלט בורגול ניסואז
סלט ארוחה שיש בו מכל טוב: גם דגנים, גם ירקות וגם טונה. אפשר להכין הכל מראש, ורק להוסיף רוטב לפני ההגשה
רות אוליבר | mako אוכל
| פורסם 26/10/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
חצי כוס בורגול גס
2 תפוחי אדמה קטנים
10 עלי חסה רומית שלמים
4 ביצים קשות, חתוכות לרבעים
1 כוס שעועית ירוקה מופשרת
2 קופסאות טונה
2 כפות לימון כבוש קצוץ
1 בצל אדום, קלוף וחתוך לרצועות
12 עגבניות שרי חצויות, מיובשות בשמן או טריות
20 זיתי קלמטה מגולענים
עלי בזיליקום
לרוטב:
6 כפות שמן
3 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות חומץ
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
1 כף סוכר
1 כפית חרדל דיז'ון עם גרגירים
1 שן שום, כתושה
מלח
אופן ההכנה:
1 שמים את הבורגול בקערה ומוסיפים הרבה מים רותחים. מניחים ל-45 דקות.
2 בינתיים מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך (כ-20 דקות אחרי רתיחה), מקלפים וחותכים לקוביות גסות.
3 מסננים את הבורגול ומסדרים את כל מרכיבי הסלט על צלחת הגשה.
4 מכינים רוטב: שמים את כל המרכיבים בצנצנת בעלת מכסה תואם ומנערים היטב. יוצקים על הסלט, מערבבים ומגישים.