תבשיל אורז ובשר טחון
צריכים להאכיל הרבה פיות רעבים? המנה הזאת היא בול בשבילכם - גם תוספת וגם עיקרית בצלחת אחת, עם גזר, בצל, עגבניות ובתיבול ערבי. שמח במטבח
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לאורז:
2 כוסות אורז יסמין
חצי כוס שמן
3 ושלושת רבעי כוסות מים
כפית וחצי מלח
לבשר:
500 גרם בשר טחון (אפשר טלה)
4 כפות שמן
2 בצלים, חתוכים לרבעים ופרוסים דק
2 גזרים, מגוררים על פומפייה
2 שיני שום, כתושות
1 כפית בהרט
חצי כפית קינמון
מלח
פלפל שחור
עגבנייה, קצוצה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
להגשה:
50 גרם צנוברים, קלוים
חופן עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה:
1 מכינים את האורז: שמים בסיר בינוני שמן, מים, מלח ואורז, ומביאים לרתיחה. מערבבים קלות, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.
2 במקביל מכינים את הבשר: מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן, מוסיפים בצל ומטגנים כ-8 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים גזר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד 5 דקות. מוציאים ומחממים שוב את המחבת עם 2 כפות שמן. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר עשוי ומפורר, כ-10 דקות.
3 מחזירים את הבצל והגזר, מוסיפים שום ותבלינים, ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים עגבנייה ופטרוזיליה, מערבבים עוד 3 דקות ומכבים.
4 פותחים את האורז במזלג, מוסיפים שלושת רבעי מתכולת המחבת ומערבבים בעדינות. את היתרה מסדרים מעל.
5 מכסים את הסיר וממתינים 10 דקות. פותחים את האורז שוב במזלג, מעבירים לכלי הגשה, מפזרים מעט צנוברים ומקשטים בפטרוזיליה.
צילום: אסף רונן