אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

סלט בורגול, עדשים וכרובית

הסלט הזה הוא ממש ארוחה בצלחת: יש בו פחמימות, חלבונים, ירקות וגם שקדים. בקיצור, הוא מפוצץ בדברים טובים, טעים והכי חשוב - הוא הולך להשביע אתכם טוב טוב

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 07/12/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

כוס בורגול גס

1/2 כוס עדשים שחורות

כרובית בינונית, מחולקת לפרחים קטנים

3 גבעולי בצל ירוק, קצוץ

50 גרם שקדים פרוסים, קלויים

צרור ארוגולה חתוך גס

לרוטב:

1/3 כוס מיץ לימון

2 כפות שמן שומשום

3 כפות שמן קנולה

כף דבש

מלח

אופן ההכנה:

רוצים לזכות בסדנת בצק סוכר על חשבוננו?

1 מניחים את הבורגול בקערה, יוצקים עליו מים רותחים עד כיסוי וסוגרים את הקערה עם צלחת. מניחים בצד ל-25 דקות (ומסננים אם צריך).

2 במקביל, שמים את העדשים השחורות בסיר מלא מים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות. מסננים אם צריך. 

3 עוד במקביל, יוצקים מים רותחים על הכרובית מכסים, מניחים בצד ל-25 דקות ומסננים. 

4 מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. 

5 מעבירים לקערת הגשה את הבורגול, העדשים והכרובית, מוסיפים בצל ירוק, שקדים וארוגולה, יוצקים את הרוטב ומעל ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו כדורי אורז מטוגנים
>> המתכון של פאולה רוזנברג ללביבות בריאות