צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל
סלט בורגול, עדשים וכרובית
הסלט הזה הוא ממש ארוחה בצלחת: יש בו פחמימות, חלבונים, ירקות וגם שקדים. בקיצור, הוא מפוצץ בדברים טובים, טעים והכי חשוב - הוא הולך להשביע אתכם טוב טוב
רות אוליבר | mako אוכל
| פורסם 07/12/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
כוס בורגול גס
1/2 כוס עדשים שחורות
כרובית בינונית, מחולקת לפרחים קטנים
3 גבעולי בצל ירוק, קצוץ
50 גרם שקדים פרוסים, קלויים
צרור ארוגולה חתוך גס
לרוטב:
1/3 כוס מיץ לימון
2 כפות שמן שומשום
3 כפות שמן קנולה
כף דבש
מלח
אופן ההכנה:
רוצים לזכות בסדנת בצק סוכר על חשבוננו?
1 מניחים את הבורגול בקערה, יוצקים עליו מים רותחים עד כיסוי וסוגרים את הקערה עם צלחת. מניחים בצד ל-25 דקות (ומסננים אם צריך).
2 במקביל, שמים את העדשים השחורות בסיר מלא מים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות. מסננים אם צריך.
3 עוד במקביל, יוצקים מים רותחים על הכרובית מכסים, מניחים בצד ל-25 דקות ומסננים.
4 מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
5 מעבירים לקערת הגשה את הבורגול, העדשים והכרובית, מוסיפים בצל ירוק, שקדים וארוגולה, יוצקים את הרוטב ומעל ומגישים.