אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

סלט אורז מלא בכל טוב

מה אין בסלט הזה של רות אוליבר? זיתים שחורים, פלפלים ,פלפל חריף, שעועית ירוקה וגם ויניגרט חמוץ מתוק. ארוחה שלמה בקערה או מנת צד משודרגת - הבחירה שלכם

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 10/08/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

2 כוסות אורז

3/4 3 כוסות מים

1/3 כוס שמן

קורט מלח

100 גרם צימוקים שחורים

400 גרם שעועית ירוקה, מופשרת וחלוטה קלות

100 גרם זיתי קלמטה, ללא חרצנים

4 בצלים ירוקים, פרוסים דק

פלפל צהוב קצוץ

פלפל ירוק חריף קצוף

פלפל אדום קצוץ

3 כפות שומשום, קלוי

50 גרם שקדים פרוסים, קלויים קלות

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה

לרוטב:

1/2 כוס מיץ לימון

1/3 כוס שמן זית

כף חרדל דיז'ון גרגירים

3 כפות דבש

2 כפות לימון כבוש, קצוץ

כפית מלח

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר מים, שמן, מלח, מוסיפים אורז ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. אחרי 20 דקות מקררים, ו"פותחים" את האורז עם מזלג. מעבירים לקערה.

3 מערבבים בצנצנת או בקערת הסלט את מרכיבי הרוטב.

2 מוסיפים לקערה את מרכיבי הסלט והאורז המבושל ומערבבים עם הרוטב. 

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל עדשים עם ירקות כתומים וברוקולי
>> ט"ו באב: עוגות שוקולד וקפה אישיות