אוכל

ארנצ׳יני פתיתים, תרד וגבינות

מה קורה כשולקחים את הארנצ'יני אורז האיטלקיים ונותנים להם טוויסט מקומי? מקבלים כדורי פתיתים מטוגנים עם גבינות ותרד, שקשה להפסיק לחטוף

סבינה ולדמן | mako אוכל | פורסם 29/03/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס פתיתים

1/2 כוס שמנת מתוקה

כוס עלי תרד, שטופים

10 עלי בזיליקום

100 גרם גבינת ריקוטה

2 כדורי מוצרלה, חתוכים לקוביות קטנות

2 כפות פרמזן מגורר

מלח

פלפל

פירורי לחם

שמן קנולה לטיגון

למטבל:

2 עגבניות בשלות, מרוסקות בפומפייה

שן שום, כתושה

מלח

פלפל

3 כפות שמן זית

2 פילה אנשובי (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מבשלים פתיתים לפי הוראות היצרן. בתום הבישול מוסיפים שמנת, תרד ובזיליקום, וממשכים לבשל תוך ערבוב כ-5 דקות, עד שהתרד מאבד נפח.

2 מעבירים את התערובת למגש או כלי שטוח גדול, משטחים ומצננים מעט.

3 מוסיפים לתערובת הפתיתים את הריקוטה, המוצרלה והפרמזן. מגלגלים לכדורים בקוטר כ-4 ס״מ ומצפים בפירורי לחם.

4 יוצקים למחבת רחבה שמן קנולה בגובה 3 ס״מ (עד לחצי גובה הכדורים) ומחממים אותו לחום בינוני של כ-170 מעלות.

5 מטגנים 4 כדורים בכל פעם עד להזהבה, ומעבירים למגש עם נייר סופג. מערבבים את כל חומרי המטבל ומגישים לצד הארנצ׳יני החם.

>> בפעם הקודמת הכנו קובה עדשים עם נוף
>> הקינוחים הכי שווים לפסח
>> לכל המתכונים לפסח