ארנצ׳יני פתיתים, תרד וגבינות
מה קורה כשולקחים את הארנצ'יני אורז האיטלקיים ונותנים להם טוויסט מקומי? מקבלים כדורי פתיתים מטוגנים עם גבינות ותרד, שקשה להפסיק לחטוף
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
כוס פתיתים
1/2 כוס שמנת מתוקה
כוס עלי תרד, שטופים
10 עלי בזיליקום
100 גרם גבינת ריקוטה
2 כדורי מוצרלה, חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות פרמזן מגורר
מלח
פלפל
פירורי לחם
שמן קנולה לטיגון
למטבל:
2 עגבניות בשלות, מרוסקות בפומפייה
שן שום, כתושה
מלח
פלפל
3 כפות שמן זית
2 פילה אנשובי (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מבשלים פתיתים לפי הוראות היצרן. בתום הבישול מוסיפים שמנת, תרד ובזיליקום, וממשכים לבשל תוך ערבוב כ-5 דקות, עד שהתרד מאבד נפח.
2 מעבירים את התערובת למגש או כלי שטוח גדול, משטחים ומצננים מעט.
3 מוסיפים לתערובת הפתיתים את הריקוטה, המוצרלה והפרמזן. מגלגלים לכדורים בקוטר כ-4 ס״מ ומצפים בפירורי לחם.
4 יוצקים למחבת רחבה שמן קנולה בגובה 3 ס״מ (עד לחצי גובה הכדורים) ומחממים אותו לחום בינוני של כ-170 מעלות.
5 מטגנים 4 כדורים בכל פעם עד להזהבה, ומעבירים למגש עם נייר סופג. מערבבים את כל חומרי המטבל ומגישים לצד הארנצ׳יני החם.