אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

מרק עוף יווני עם אורז ולימון

ביוונית קוראים לו אבגולמונו - ולהגיד את המילה הזו זה החלק הכי מורכב בהכנה שלו. רות אוליבר עם מתכון שיושב בול על החורף שתקף פתאום

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 16/11/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

3 ירכי עוף, מחולקות

2 עגבניות, מגורדות בפומפייה

2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

3 מקלות סלרי, קצוצים

2 ליטר ציר (או מים ואבקת מרק)

חצי כוס אורז עגול

2 ביצים

חצי כוס מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

להגשה:

פטרוזיליה קצוצה

בצל ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה:

1 שמים בסיר בינוני את העוף, העגבניות, הגזרים, הסלרי והציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25 דקות.

2 מוסיפים את האורז ומבשלים 20 דקות נוספות.

3 טורפים בקערה בינונית את הביצים עם הלימון והמלח. מוסיפים 2-3 מצקות מרק רותח לקערה תוך כדי טריפה, ואז יוצקים את תוכן הקערה החמימה חזרה לסיר.

4 מוסיפים פלפל שחור, מערבבים ומתקנים תיבול.

5 מגישים עם פטרוזיליה ובצל ירוק קצוץ.

>> בשבוע שעבר התחרענו פה על באכש בוכרי

>> ומה לילדים? תפוחי אדמה ממולאים!