צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל
מרק עוף יווני עם אורז ולימון
ביוונית קוראים לו אבגולמונו - ולהגיד את המילה הזו זה החלק הכי מורכב בהכנה שלו. רות אוליבר עם מתכון שיושב בול על החורף שתקף פתאום
רות אוליבר | mako אוכל
| פורסם 16/11/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
3 ירכי עוף, מחולקות
2 עגבניות, מגורדות בפומפייה
2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
3 מקלות סלרי, קצוצים
2 ליטר ציר (או מים ואבקת מרק)
חצי כוס אורז עגול
2 ביצים
חצי כוס מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה:
1 שמים בסיר בינוני את העוף, העגבניות, הגזרים, הסלרי והציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25 דקות.
2 מוסיפים את האורז ומבשלים 20 דקות נוספות.
3 טורפים בקערה בינונית את הביצים עם הלימון והמלח. מוסיפים 2-3 מצקות מרק רותח לקערה תוך כדי טריפה, ואז יוצקים את תוכן הקערה החמימה חזרה לסיר.
4 מוסיפים פלפל שחור, מערבבים ומתקנים תיבול.
5 מגישים עם פטרוזיליה ובצל ירוק קצוץ.