אוכל

גולאש מהיר על פולנטה

לפעמים מתחשק תבשיל כזה של בית, אבל אין זמן לעמוד כל היום על הסירים. הגולאש הזה, שמתבשל עם בצל ועגבניות במשך שעה אחת בלבד ואז מצטרף לפולנטה ביתית שאוהבת רוטב, יסגור לכם את הפינה ויעשה עבודה מצוינת

צילה עופר | mako אוכל | פורסם 24/05/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג אנטרקוט (או שפונדרה או בשר צלעות), חתוך לקוביות

1/2 כוס שמן קנולה

2 בצלים אדומים, חתוכים לקוביות קטנות

1 בצל לבן, חתוך לקוביות קטנות

כפית וחצי מלח

כפית פלפל שחור גרוס

2 כפיות פלפל אדום מתוק (מרוקאי)

רבע כפית פלפל חריף אדום

כפית שטוחה קימל (לא חובה)

מעט סוכר

ככוס מים

1 קופסת שימורים של עגבניות קלופות (או עגבניות חתוכות לפלחים)

3 עגבניות אדומות, מגורדות 

2 עלי דפנה

בצל ירוק או עלי סלרי קצוצים ופלפל צ'ילי - להגשה

לפולנטה:

1/2 ק"ג פולנטה

4 כוסות מים רותחים

כפית מלח

2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 מתחילים מהגולש: בסיר שטוח מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים כ-5 דקות.

2 מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים את כל התבלינים ואת המים. מבשלים כחצי שעה ומוסיפים את העגבניות המגוררות, את העגבניות המשומרות ואת עלי הדפנה מבשלים עד לריכוך הבשר.

3 בינתיים מכינים את הפולנטה: בסיר על אש גבוהה שמים את המים, המלח והשמן. מוסיפים את הפולנטה בהדרגתיות לסיר ומערבבים כל הזמן עם כף עץ. נשארים על אש גבוהה למשך כל זמן הבישול. 

4 ממשיכים לערבב במשך 20-25 דקות, עד שהעיסה מגיעה למרקם הרצוי.

5 מגישים את תבשיל הגולאש על הפולנטה, עם העלים הירוקים ופלפל צ'ילי חריף. 

>> בשבוע שעבר הכנו קובה במיה נהדרת בשעה 
>> והנה עוגת גבינה קלילה שתעשה לכם את העונה