פולנטה אפויה עם פטריות מוקפצות
אוכל מנחם לא חייב לכלול הרבה פחמימות ושומנים. המנה הזאת מספקת לנו את מנת הפחמימה, אבל בגרסה שפויה יותר ועם תוספת טעימה של פטריות מוקפצות עם שום, תימין וגם יין לבן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפולנטה:
כוס פולנטה מהירת הכנה
4 כוסות מים חמים (או ציר ירקות, או חצי חצי)
30 גרם חמאה (אפשר גם פחות, או לוותר)
גבינת פרמזן מגוררת (כ-100 גרם, אבל אפשר לפי הטעם)
מלח
לפטריות:
15 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
סלסילת פטריות שמפניון
2 שיני שום, כתושות או קצוצות דק מאוד
4 ענפי תימין
מלח
מיץ לימון (או מעט סאקה או יין לבן)
אופן ההכנה:
1 מכינים את הפולנטה: מחממים בסיר את 4 כוסות הנוזלים עד לרתיחה. מוסיפים בזרזיף דק את הפולנטה תוך כדי ערבוב במטרפה. כשאין יותר גושים, מנמיכים את האש מכסים למחצה ומבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, כ-10 דקות עד שהפולנטה מסמיכה. מכבים את האש, מוסיפים חמאה, פרמזן ומלח, ומערבבים שוב.
2 מעבירים מיד את התערובת לתבנית מלבנית (כמו פיירקס), משטחים ומעבירים למקרר לכ-20 דקות. בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות, על מצב גריל עליון.
3 מכינים את הפטריות המוקפצות: פורסים את הפטריות לפרוסות דקות. מחממים מחבת גדולה מאוד (אם אין, מקפיצים את הפטריות ב-2 נגלות) ומוסיפים לה חמאה ושמן זית. מעבירים את הפטריות, יחד עם התימין ומטגנים אותם עד שהפטריות משחימות, אבל לא מדי. מוסיפים שום לעוד כדקה, מלח ומעט מיץ לימון ומערבבים. מורידים מהאש. לחלופין, במקום מיץ הלימון אפשר ליצוק למחבת מעט יין לבן או סאקה, להקפיץ כדקה נוספת ולהוריד מהאש.
4 מעבירים את הפולנטה בתבנית ישירות מהמקרר אל התנור ואופים כרבע שעה.
5 מגישים את הפולנטה, פרוסה לריבועים עם הפטריות המוקפצות מעל. אפשר להוסיף גם גבינת פרמזן נוספת.