צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
עוף ואורז בשקית קוקי
ארוחה שלמה בשקית: שוקי עוף עסיסיות ומפוצצות טעמים, יחד עם אורז שמתבשל ברוטב נהדר. כלום עבודה, והתוצאה - ממש כמו טבית עיראקי שהתבשל שעות
רות אוליבר | mako אוכל
| פורסם 30/04/15
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
6 שוקיים
1 בצל, מגורד על פומפייה
2 וחצי כוסות ציר עוף או ירקות (אם אין – מים)
1/4 כוס שמן
3/4 כוס עגבניות מרוסקות
2 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן
מלח
פלפל שחור
1 כף בהרט
כוס וחצי אורז
אופן ההכנה:
1 מכניסים את השוקיים והבצל לשקית קוקי.
2 מחממים בסיר קטן את הציר, השמן, העגבניות, הסויה, הסילאן, המלח, הפלפל והבהרט. מערבבים כל הזמן, עד שהרוטב מגיע לסף רתיחה.
3 יוצקים את הרוטב לשקית, מוסיפים את האורז, סוגרים ומנערים בזהירות.
4 מניחים את השקית בתבנית תנור גדולה. מחוררים מעט בעזרת קיסם את צדה העליון.
5 אופים כ-45 דקות בחום של 180 מעלות, מוציאים וממתינים 10 דקות לפני ההגשה.