אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

עוף ואורז בשקית קוקי

ארוחה שלמה בשקית: שוקי עוף עסיסיות ומפוצצות טעמים, יחד עם אורז שמתבשל ברוטב נהדר. כלום עבודה, והתוצאה - ממש כמו טבית עיראקי שהתבשל שעות

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 30/04/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 373 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

6 שוקיים

1 בצל, מגורד על פומפייה

2 וחצי כוסות ציר עוף או ירקות (אם אין – מים)

1/4 כוס שמן

3/4 כוס עגבניות מרוסקות

2 כפות רוטב סויה

1 כף סילאן

מלח

פלפל שחור

1 כף בהרט

כוס וחצי אורז

אופן ההכנה:

1 מכניסים את השוקיים והבצל לשקית קוקי.

2 מחממים בסיר קטן את הציר, השמן, העגבניות, הסויה, הסילאן, המלח, הפלפל והבהרט. מערבבים כל הזמן, עד שהרוטב מגיע לסף רתיחה.

3 יוצקים את הרוטב לשקית, מוסיפים את האורז, סוגרים ומנערים בזהירות.

4 מניחים את השקית בתבנית תנור גדולה. מחוררים מעט בעזרת קיסם את צדה העליון.

5 אופים כ-45 דקות בחום של 180 מעלות, מוציאים וממתינים 10 דקות לפני ההגשה.

>> בא לכם משהו קיצי? קבלו פסטה עם עגבניות טריות ומסקרפונה

>> והנה גם מעקודה שכדאי לכם לנסות