מוקפץ עוף
בניגוד לכל המוקפצים המוכרים, את המנה הזו לא מכינים עם נודלס וגם לא עם אורז, אלא עם מה שנקרא שבבי אורז (אולי לא שמתם לב, אבל היום אפשר למצוא כאלה כמעט בכל סופר). בגזרת החלבון יש לנו כאן עוף טחון - גם כן לא הבחירה המיידית - וחוץ מזה בצל, פטרוזיליה ותבלינים. דרך נוספת, מהירה ומעניינת, להכין למשפחה עוף ואורז - אבל הכי לא כמו שהם רגילים.
שיפודי עראייס מטורטייה
היתרון במנה הזו הוא שהיא מושלמת, החיסרון - שלא מדובר במנה שאפשר להכין מראש ולהשאיר לילדים בצלחת במקרר, שיחממו במיקרו. זה העניין עם עראייס - מכינים ואוכלים או שזה פשוט לא אותו הדבר. בניגוד לעראייס הרגיל, כאן הבשר המתובל מצוות לטורטייה, ולא לפיתה, והוא משוטח עליה ומתגלגל יחד איתה. סלט וטחינה ליד, חובה.
פסטה פוטנסקה בסיר אחד
את כל הכוח שלנו אנחנו שומרים לשתי הארוחות של כיפור שמחכות לנו בהמשך השבוע: המפסקת ושוברת הצום. לכן את הפסטה של תחילת השבוע אנחנו מכינים בגרסת ה"סיר אחד". זורקים דברים לסיר, מדליקים אש, מכבים אש, אוכלים.
שבוע טוב.