ספגטי מיטבולס

אחת המנות המנצחות בכל בית של אוכלי בשר (יש גם כמובן גרסה טבעונית מוצלחת): אטריות ארוכות, רוטב עגבניות בניחוח איטלקי וקציצות עגלגלות. אי אפשר לפספס עם צלחת כזו.

>> למתכון: ספגטי כדורי בשר

קציצות 

המתכון הזה של איילת לטוביץ' כל כך טוב, שלא תאמינו שילדיכם נהנים ככה מקציצה עם חציל. ידוע שחציל הכי טעים כשהוא מטוגן, והשידוך עם קינואה עושה לו אך ורק טוב. מוסיפים גם קצת עשבי תיבול , אבל אחד הדברים הכי נהדרים במנה הזאת, זה בכלל הרוטב של העגבניות השום. ולמי שמשום מה עדיין חושש מקינואה, הנה הדרך הכי טובה לבשל אותה - כמו אורז: מחממים מעט שמן זית בסיר, מוסיפים את הקינואה ומערבבים. מוסיפים על כל כוס קינואה כוס וחצי ועוד 2 כפות של מים ומעט מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומכסים במכסה עטוף מגבת. 24-28 דקות, והקינואה מוכנה.

>> למתכון: לביבות קינואה וחציל

לביבות קינואה וחציל (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
לביבות קינואה וחציל|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

פאד תאי

עוד מתכון מנצח, הפעם מבית רות סירקיס. אטריות אורז רחבות שמקפיצים עם ביצה טרופה (אחד הדברים הכי טעימים בפד תאי), כרוב, גזר, נבטים יבצל ירוק. המתכון הזה עם עוף, אבל אפשר גם עם טופו/בשר.

>> למתכון: פאד-תאי עם עוף וירקות

פאד-טאי עם עוף וירקות (צילום: יונתן בלום,  יחסי ציבור )
מהספר מאסיה באהבה של רות סירקיס|צילום: יונתן בלום, יחסי ציבור