פסטה פרפלה ברוטב שמנת בטטה
מדי פעם אנחנו מקבלים תזכורת עד כמה המנות הוותיקות והבסיסות הן מוצלחות, וכמה לא במקרה הן הגיעו למעמד שהגיעו אליו. לאחרונה זה קרה לנו עם הפסטה הזאת, ברוטב שמנת ובטטה צלויה, ואנחנו מרגישים שלא לחלוק את זה יהיה פשוט לא הוגן. הסוד: צלייה מוקדמת של הבטטות עם שמן זית ותימין. זה הכל.
בשר טחון עם נודלס בנוסח סצ'ואן
ככה עושים מסעדה תאילנדית בבית, בפחות מחצי שעה מכריכה לכריכה: מטגנים בצל, פלפל חריף וג'ינג'ר, מוסיפים בשר טחון ומקפיצים כמה דקות. מוציאים, ובאותה מחבת מקפיצים את הנודלס. עכשיו נשאר רק לאחד בין כל החבר'ה, להוסיף רוטב סויה ולפזר קצת בצל ירוק מלמעלה, בשביל הסטייל. בסין תמצאו את המנה הזאת בכל שוק אוכל שתגיעו אליו, והיא כנראה תהיה חריפה אש. כמה כיף שבבית אנחנו יכולים לשלוט בחריפות.
בשר טחון עם נודלס בנוסח סצ'ואן
עוף בלימון כמו במסעדה
נשארים בתחום האסייתי, ואפילו בתחום המסעדות האסייתיות. כמה פעמים אכלתם עוף בלימון חמוץ-מתוק במסעדה, וחשבתם כמה היה יכול להיות נחמד לשחזר את זה בבית? אז לכל אלה שכמונו, חוו את זה אבל לא עשו שום דבר עם התשוקה הזאת (או לחלופין עשו ונכשלו) - קבלו את המתכון של עז תלם, לחזה עוף מטוגן בבלילה עם הרוטב המדויק שאתם זוכרים מהמסעדות.
שיהיה שבוע שקט!