סלט קוסקוס וחזה עוף
אם גם אתם כמונו, ובכל שנה חדשה מחליטים שהשנה נדאג לעצמנו יותר ונאכל בריא, זאת מנה מושלמת להתחלת שבוע ראשון של שנת תשפ"ד: הרבה ירקות ירוקים ופלפלים צבעוניים מוקפצים, חזה עוף צלוי וטעים והכל על קוסקוס מלא. מוכן בחצי שעה, טעים ומזין. כולם מרוויחים.
למתכון: סלט קוסקוס עם חזה עוף צלוי
עוף וקישואים
הדרך המסורתית להגיש את המנה הזאת של יונית צוקרמן היא על מצע אורז צהוב (יש גם את המתכון בשבילו בפנים), ואם מכינים את הסיר לערב שבת אז יש גם כאלה שבכלל מעדיפים לאכול את המנה עם חלה. מותר לוותר עליהם אפילו ולאכול ככה, או עם כל תוספת אחרת שאוהבים: אורז לבן, פתיתים , בורגול וכו'. עוד הצעה לגיוון היא בכלל להכין קציצות עוף ולא נתחים. בכל מקרה, מדובר מנה שמתקתקים בעשר דקות, טעימה ועסיסית ואפילו מוכנה תוך שעה.
למתכון: עוף עם קישואים ואורז צהוב
כרובית ונבטוטים
לא מעט מתכונים שמככבים אצלנו בפנתיאון המתכונים הביתיים הקבועים והאהובים הם כאלה שבכלל המצאנו בפרץ השראה ויצירתיות. זה בדיוק הסיפור של המנה הזאת - בצל, כרובית, נבטוטים וקצת תבלינים שמקפיצים יחד טוב טוב וזוללים בלי לחשוב פעמיים.