סלט קוסקוס וחזה עוף

אם גם אתם כמונו, ובכל שנה חדשה מחליטים שהשנה נדאג לעצמנו יותר ונאכל בריא, זאת מנה מושלמת להתחלת שבוע ראשון של שנת תשפ"ד: הרבה ירקות ירוקים ופלפלים צבעוניים מוקפצים, חזה עוף צלוי וטעים והכל על קוסקוס מלא. מוכן בחצי שעה, טעים ומזין. כולם מרוויחים.

למתכון: סלט קוסקוס עם חזה עוף צלוי

עוף עם קישואים, יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
עוף עם קישואים, יונית צוקרמן|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

עוף וקישואים 

הדרך המסורתית להגיש את המנה הזאת של יונית צוקרמן היא על מצע אורז צהוב (יש גם את המתכון בשבילו בפנים), ואם מכינים את הסיר לערב שבת אז יש גם כאלה שבכלל מעדיפים לאכול את המנה עם חלה. מותר לוותר עליהם אפילו ולאכול ככה, או עם כל תוספת אחרת שאוהבים: אורז לבן, פתיתים , בורגול וכו'. עוד הצעה לגיוון היא בכלל להכין קציצות עוף ולא נתחים. בכל מקרה, מדובר מנה שמתקתקים בעשר דקות, טעימה ועסיסית ואפילו מוכנה תוך שעה.

למתכון: עוף עם קישואים ואורז צהוב

כרובית ונבטוטים (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
כרובית ונבטוטים|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

כרובית ונבטוטים

לא מעט מתכונים שמככבים אצלנו בפנתיאון המתכונים הביתיים הקבועים והאהובים הם כאלה שבכלל המצאנו בפרץ השראה ויצירתיות. זה בדיוק הסיפור של המנה הזאת - בצל, כרובית, נבטוטים וקצת תבלינים שמקפיצים יחד טוב טוב וזוללים בלי לחשוב פעמיים.

למתכון: מחבת כרובית ונבטוטים מאולתרת ומפלאה

_OBJ