עוף עם זיתים

תבשיל של כרעי עוף עם עגבניות, בצל מטוגן וזיתים, וגם קצת פלפל חריף, לאמיצים. מתחילים בבישול על הכיריים אבל הכי כיף לתת את חצי השעה האחרונה בתנור, ללא כיסוי, בשביל לקבל את הצריבה היפה הזאת שכבר עושה אותנו רעבים.

עוף עם זיתים

פלאו בג'יג' (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פלאו בג'יג'|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פלאו בג'יג'

אם אתם שואלים מה זה פלאו בג'יג' זה רק מוכיח שאתם צריכים להכין כזה. מדובר בתבשיל עוף ואורז עיראקי, קלאסיקה של ארוחה בסיר אחד. מה עוד יש שם? עגבניות, קצת תבלינים, והמון טעם של בית. בכמויות.

פלאו בג'יג'

לזניה חצילים (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
לזניה חצילים|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

לזניית חצילים

אנחנו מודים שצריך לטגן חצילים בשביל הלזניה הזאת. ואנחנו מודים שלפני הטיגון צריך להמליח אותם ולתת להם להגיר נוזלים. הכל אמת. אבל מרגע שצלחתם את שני השלבים האלה - נשאר לכם רק לתקתק רוטב עגבניות (אפילו בישול הוא לא צריך!) ולבצע מלאכת הרכבה שאפילו בן ה-3 שלכם יוכל לסייע בה (שלא לומר לעשות אותה בעצמו). ובסוף מה? יש לכם לזניית חצילים!

לזניית חצילים

בתיאבון!