מרק עדשים ואטריות קליל וטעים
מרק בסיסי עם מינימום מרכיבים, שכיף להתחיל לחמם איתו מנועים לקראת העונה הקרירה. בצל, שום, עדשים כתומות (שמתבשלות כהרף עין), תבלינים וחופן נאה של אטריות, שהופכות את המרק לאפילו יותר סמיך ומלטף מבפנים. זה כל מה שצריך.
קציצות טונה ותפוחי אדמה
מנה תמימה למראה שיש בה גם דגים (טונה משימורים, גם זה סוג של דג) וגם תפוחי אדמה - שניים מאבות המזון שכל המשפחה תמיד מקבלת בשמחה. חוץ מזה יש בהן בצל מטוגן (אפשר לטגן אבל אפשר גם לקנות אותו מוכן, באגף של התבלינים בסופר, ככה אנחנו עשינו), קצת קוואקר שמוסיף חן תזונתי לכל העסק וזהו בערך. אפשר לאפות אבל יותר טעים לטגן, בנוהל.
בשר טחון עם שעועית ברוטב ברביקיו
כשמתחשק לנו צ'ילי קון קרנה אבל אין לנו זמן או כוח לטרוח על הכנה של אחד כזה מאפס - אנחנו מגייסים לעזרה את המתכון הזה. השעועית היא כזאת שקונים מבושלת וקפואה, כך שאין כאן צורך בבישול ארוך, הפלפלים אחראים על המתקתקות, והג'וקר של המנה הוא רוטב הברביקיו, שמספיקות כמה כפות ממנו בשביל להפוך את המנה לכזו שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה.
בשר טחון עם שעועית ברוטב ברביקיו
שיהיה שבוע שקט.