נזיד אדום

 עוד לא החלטנו אם יותר כיף לומר נזיד או לאכול נזיד, אבל מה שבטוח - זה מאכל שבא לנו להכין היום ולהמשיך לאכול מחר, בהתאם להתקררות הצפויה. זה טעים ומזין, ומי שלא השרה קטניות מראש - יכול לפנות לאופציות המוכנות.

מתכון: נזיד שעועית אדומה

קוסקוס ועוף במחבת אחת

חצי שעה, זה הזמן שלוקח להכין את המנה הזאת. אם זאת לא סיבה מספיק טובה לגשת לוודא שיש במזווה עוד קוסקוס אינסטנט, תשמחו לדעת שיש פה גם חומוסים (אפשר לקצר תהליכים ולהשתמש בשימורים), אריסה, משמשים מיובשים ופטרוזיליה קצוצה בהגשה למי שאוהב. ותודה לתום פרנץ על עוד מתכון מצוין. 

למתכון: תבשיל מהיר של קוסקוס ועוף

תבשיל קוסקוס ועוף (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
תבשיל קוסקוס ועוף|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

סנדוויץ' פועלים

אז אחרי נזיד ותבשיל זריז, הנה הצעה למי שלא בהכרח חייבים ארוחת צהריים "מסורתית" שאוכלים בקערה או בצלחת: כריך. המילוי של הסנדוויץ' הזה, שזכה לשם "סנדוויץ' פועלים" הוא חביתת ירק שהיא משהו בין פריטטה איטלקית לעיג'ה עיראקית לקוקו סבזי פרסי. שילוב טעמים מנצח של תפוח אדמה ובצל עם הרבה ירוקים וקצת חריף. את הלחם מורחים בטחינה, סלטון בצל וסומאק, עגבנייה וכוסברה (אם פחות אוהבים משהו מהמרכיבים - משמיטים), מוסיפים את החביתה וזהו. ביס פשוט וטעים בטעם של פעם. 

למתכון: סנדוויץ' פועלים

סנדוויץ' פועלים - ההרכבה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סנדוויץ' פועלים - ההרכבה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

בתיאבון!