עוף ברוטב אפונה ותפוחי אדמה

ארוחה נהדרת בסיר אחד, עם עוף (גם ירכיים וגם פולקע, כל אחד ומה שהוא אוהב), תפוחי אדמה, אפונה ועשבי תיבול, שאולי יקשו קצת עם הילדים אבל מוסיפים המון טעם (במקרה הכי גרוע - הוסיפו אותם בצרורות כך שתוכלו להיפטר מהם כמקשה אחת אחרי הבישול). מסוג הצלחות שהכי כיף לפגוש כשחוזרים מבית הספר או מהעבודה, ואפילו לארוחת שבת יכולות לעבוד נהדר.

עוף ברוטב אפונה ותפוחי אדמה

קציצות וסלסילות פסטה - לפני הבישול (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
קציצות וסלסילות פסטה - לפני הבישול|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
מוכן|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

קציצות וסלסילות פסטה

מתכון של רון יוחננוב, אלוף הארוחות המהירות, שמנצל את הטליאטלה שמגיעה בצורת קן בשביל לשבץ בפנים קציצה בשרית. ראשית מכינים את תערובת הקציצות, ואז מניחים קציצה בראש כל קן פסטה ומכינים רוטב עגבניות פשוט. זהו, עכשיו רק נשאר לתת להכל להתבשל ביחד.

קציצות וסלסילות פסטה

סלט תאילנדי (צילום: דפני פתיחה)
סלט תאילנדי|צילום: דפני פתיחה

סלט תאילנדי עם רצועות חזה עוף

אחד הסלטים היחידים שאנחנו מוכנים לקבל כארוחת צהריים, וגם זה לקח לנו זמן. פשוט במנה שמציעה גם עוף, גם ירקות וגם רוטב סמיך ומתקתק של מירין, סויה ובעיקר חמאת בוטנים (טעים!!) - יש באמת את כל מה שאנחנו רוצים, בטח רגע לפני שהחורף מאיים לחזור והסירים הכבדים ישתלטו שוב על המטבח.

סלט תאילנדי עם רצועות חזה עוף

בשורות טובות.