קציצות אפויות

הקציצות של רון יוחננוב מצוינות, וזה לא משנה אם תשתמשו בחזה עוף בפרגית. למרות שחוסכים פה טיגון ומכינים את הקציצות בתנור, בזכות שימון כדורי הקציצות מתקבל אפקט כאילו הן טוגנו. הקציצות עצמן מוכנות תוך חצי שעה, ובזמן הזה אפשר להכין סיר אורז ולחתוך קצת ירקות טריים ליד. ארוחת צהריים מושלמת. 

מתכון: קציצות עוף אפויות בטעם פלאפל

עגבניות ממולאות

ממולאות, אבל לא באורז. גרסה טבעונית מלאה ברכיבים מזינים וטובים, כשאת האורז מחליפה פה קינואה. אם אינכם בטוחים כיצד לגשת לבישול של קינואה, אל דאגה זה פשוט מאוד: הכי קל לבשל קינואה כמו פסטה. קולים אותה מעט במחבת עם קצת שמן, מוסיפים מים רותחים ומבשלים עד שהיא רכה די הצורך, עניין של עד 10 דקות. מסננים, ומוכן. את העגבניות חותכים ומרוקנים (ואם רוצים - את התוכן שמרוקנים מערבבים עם הקינואה ושאר המרכיבים). טעים, בריא ולידן אפשר להכין מטבל יוגורט או טחינה. 

מתכון: עגבניות ממולאות קינואה

עגבניות ממולאות קינואה (צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל)
עגבניות ממולאות קינואה|צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל

מאפה כרובית

צולים ירקות שורש (אתם בוחרים אם להשתמש רק בזמן זית או להוסיף גם חמאה) עד שהם מזהיבים יפה, מוסיפים כרובית מפורקת ומבשלים קצת לריכוך. מוסיפים לסיר תערובת קרמבל ושולחים להזהבה לתנור. מקורי וטעים, ובעיקר סוגר פינה לארוחת צהריים מזינה ולא מסובכת להכנה. 

למתכון: מאפה כרובית וירקות שורש

מאפה כרובית וירקות שורש (צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל)
מאפה כרובית וירקות שורש |צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל