ספגטי מיטבולס
פעם, מזמן, כשלעומר מילר הייתה מסעדה בשם "שולחן", הכינה לו אחת הטבחיות מנה פשוטה לכאורה, שהוא פשוט עף עליה. לטבחית קוראים ענבר ינאי והמנה הייתה הספגטי מיטבולס הזה ("שבכיף הייתי מוכן לשבת עליו עם טוני סופרנו איזה ערב", הוא אמר). אנחנו ניסינו לשבת עליה עם המשפחה שלנו, בלי טוני סופרנו, וגילינו שזה עדיין כיף גדול. סיר אמצע שבוע (וכמובן גם פתיחת שבוע) נהדר. אפשר להכין גם עם עוף, אבל בקר יותר טעים פה.
תבשיל חומוס ומנגולד חורפי
מתכון של ריטה גולדשטיין, שאין בו בשר אבל גם אין בו כל צורך. הגישו את התבשיל הזה על אורז מלא (אנחנו ממליצים מהסוג העגול) ותזכו במנת חלבון מלא נהדרת, או על אורז רגיל לגרסה קצת פחות מבריקה תזונתית אבל עדיין מצוינת לגמרי. ומילה לקצרי הרוח או הזמן: אנחנו הרשינו לעצמנו לקצר תהליכים במתכון הזה, ובתור התחלה להשתמש בגרגירי חומוס שבושלו מראש. עדיין יצא אש.
תבשיל גולאש
זה אולי לא הגולאש המסורתי (בואו, אין פה פפריקה), אבל מדובר בתבשיל נהדר של צלי כתף עם עגבניות ותפוחי אדמה, וגם גזר, פלפל צ'ילי, בצל ושום. בקיצור, כל יום חורפי ישמח להתהדר בסיר כזה, וכל משפחה תשמח לפגוש אותו על השולחן.
שבוע שקט.