שניצל תירס וחזה עוף

מבחוץ הוא נראה כשניצל עוף לכל דבר, אבל כבר בביס הראשון מתגלה שלמעשה מדובר בשניצל תירס, שחזה העוף הטחון הוא רק האורח בו (אורח מכובד, אבל אורח). יש שם גרעיני תירס, יש שם קמח תירס, ויש שם את כל מה שצריך בשביל שהילדים יחשבו שמהיום הם רוצים רק את השניצל הזה.

שניצל תירס וחזה עוף

 

שניצל תירס - טיגון (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
שניצל תירס - טיגון|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

פסטה בסיר אחד

זה הולך ככה: מכניסים את כל המרכיבים לסיר (פסטה, עגבניות מרוסקות, שמנת מתוקה, קצת זיתים, שום, כמה עלים, מלח ופלפל), מכסים במים ומתפנים לערוך שולחן (האופציה הטובה יותר: מבקשים מהילדים שיעשו את זה). רבע שעה אחרי זה כבר כולם יכולים להסב לשולחן - יש יופי של פסטה!

פסטה בסיר אחד

פסטה בסיר אחד - לפני (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
פסטה בסיר אחד - לפני|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
פסטה בסיר אחד - אחרי (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
פסטה בסיר אחד - אחרי|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה

בקציצות האלה הירקות כבר בפנים, וזה מה שגורם להרבה הורים להעדיף אותן על סתם קציצות עוף. ולא, אנחנו לא מדברים רק על בצל אלא גם על ירקות מהסוג שילדים באמת אוהבים - כלומר אפונה וגזר. עוד יש בפנים כף אחת של קטשופ, שמבטיחה שאת הצלחת הזאת כולם יחסלו ולא נודע כי אל קרבם, והכי חשוב - הן לא מטוגנות אלא אפויות בתנור, כדי שגם ההורים יהיו מרוצים.

קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה

קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה |צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

שבוע טוב.