פשטידת תירס וגבינות
המרכיבים:
30 גרם חמאה
2 קופסאות שימורים של תירס
3 ביצים
250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
1 בצל, קלוף וקצוץ דק
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
מלח
פלפל שחור
חצי כוס קמח תופח
3 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה:
- מחממים תנור מיקרו ל-180 מעלות.
- ממיסים חמאה במחבת. מעבירים לקערה ומוסיפים תירס, ביצים, שמנת, בצל, גבינות, מלח ופלפל ולסיום קמח. מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
- משמנים או מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים בתחתית שכבה דקה של פירורי לחם, שיספגו את הנוזלים המיותרים. מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים.
- מפזרים פירורי לחם גם מלמעלה ואופים 45 דקות, או עד הזהבה.
** אפשר להוסיף לפשטידה גם קוביות תפוח אדמה וגזר קטנטנות ומעט פטרוזיליה קצוצה.
צ'יפס פסטה
המרכיבים:
1 חבילת פסטה
3 כפות פרמזן מגוררת
תבלין על אש, גריל או שווארמה
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מבשלים את הפסטה במי מלח לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. מפזרים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 15-30 דקות או עד הזהבה ופריכות.
** אפשר להכין את הפסטה באייר פרייר, ללא שמן.
בית לזית
המרכיבים (כ-20 כדורים):
לבצק:
2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן
שקית אבקת אפייה
כפית מלח
2 כפות חומץ
200 גרם חמאה רכה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
למילוי:
זיתים מגולענים
לעיטור:
שומשום
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- הבצק: מערבבים במיקסר את כל המרכיבים לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מקמחים את משטח העבודה ומשטחים את הבצק.
- מחלקים את הבצק לקוביות שוות בעזרת סכין, ומניחים על כל קובייה זית.
- מגלגלים כל קוביית בצק סביב הזית כך שתכסה אותו לגמרי. מצפים בשומשום ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה (אפשר לטבול קודם במים, כדי שהשומשום יידבק טוב יותר).
- אופים כ-20 דקות או עד הזהבה. מצננים מעט ומגישים.
** אפשר להוסיף עם הזית מעט גבינה מגוררת.
** אפשר גם לערבב גבינה מגוררת עם השומשום.
מעטפות פיצה דאבל גבינה
המרכיבים:
חבילת בצק עלים מצונן
100 גרם גבינה צהובה, חתוכה למקלות קטנים
רוטב פיצה
100 גרם גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
קופסת שימורים של תירס
תוספות שאוהבים: זיתים, עגבניות שרי פרוסות, תירס, בצל וכד'
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מוציאים את בצק העלים מהמקרר, פורסים אותו על משטח העבודה ומחלקים לקוביות.
- מניחים את אצבעות הגבינה בצורת ריבוע ומקפלים כמו גבינית.
- מורחים מלמעלה רוטב ומפזרים גבינות ותוספות.
- אופים כ-20 דקות או עד הזהבה.
התוכנית משודרת בקשת 12 מדי שבת ב-8:00.