עוף בתנור עם סויה ודבש
אם היו שואלים אותנו מה ישראלי בעינינו, אחת התשובות הראשונות הייתה כנראה עוף בסויה ודבש. המתכון הזה נכנס לספר המתכונים הישראלי הקולקטיבי איפשהו בשנות ה-90, ומעולם לא באמת יצא ממנו. שליש כוס דבש, שליש כוס רוטב סויה (או פשוט לפי העין), קצת שמן, מערבבים עם העוף ושולחים לתנור שחומם ל-200 מעלות. רוצים להוסיף לתבנית כמה תפוחי אדמה? אנחנו האחרונים שנעצור בעדכם. האם בעוד 30 שנה אנשים עוד ימליצו על המתכון הזה? אנחנו מהמרים שכן.

חזה עוף ברוטב פלפלים וזיתים
מתכון עם קטע: את חזות העוף דבר ראשון מבשלים כמה דקות במים עם תבלינים - וככה מבטיחים שיהיו מוכנים לחלוטין, ועם זאת לא יתייבשו אפילו קצת. אחרי הבישול צורבים את החזות בשמן, פורסים יפה וניגשים לרוטב. במתכון הזה, של שי ברנדס האלוף, מכינים רוטב של פלפלים קלויים, זיתים, בזיליקום ורוטב בלסמי, אבל אם אתם יודעים שאצלכם בבית יש חיבה מיוחדת לרוטב אחר - אנחנו בהחלט מוכנים להתגמש. מתכון מצוין, וגם שיטת הכנה ששווה לאמץ לחיים.
פשטידת בשר ואטריות של סבתא לורה
את המתכון הזה קיבלנו לפני הרבה שנים מגולשת בשם הילדה, ולאחרונה נתקלנו בו שוב והתאהבנו מחדש. מדובר בפשטידה של בשר טחון שמטגנים עם בצל, גזר ותבלינים, ואז מערבבים עם אטריות הכי פשוטות - לא פסטה, אטריות - ומעבירים לתבנית. 40 דקות ב-180 מעלות - וזהו, יש יופי של ארוחת צהריים, מהסוג שאף מסעדה לא יכולה לחקות.
פשטידת בשר ואטריות של סבתא לורה
בשורות טובות.